search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:33
MENU CLOSE

Συνάντηση Τσίπρα με Μαργαρίτη Σχοινά – Ποια ζητήματα έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

24.11.2022 22:36
tsipras_new

Με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στο γραφείο του στη Βουλή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της συνάντησης ο Αλέξης Τσίπρας «τόνισε τη σημασία που έχουν οι συστάσεις της αρμόδιας Επιτρόπου Jourova στην αντιμετώπιση του σκανδάλου των υποκλοπών, τη θωράκιση του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση του πλουραλισμού των ΜΜΕ στην Ελλάδα».

Επισήμανε ακόμη «το έλλειμμα αλληλεγγύης που επιδεικνύεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόσο στον ενεργειακό τομέα όσο και στο προσφυγικό/μεταναστευτικό».

Κατά την ίδια ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη:

να υπάρξει επιτέλους ευρωπαϊκή απόφαση για πλαφόν στο φυσικό αέριο σε επίπεδα που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης, τονίζοντας ότι το υπό συζήτηση πλαφόν – που είναι σχεδόν τρεις φορές πάνω από τη σημερινή τιμή και υπαγορεύεται από κάποια συμφέροντα στον ευρωπαϊκό Βορρά- θα επιδεινώσει την κρίση».

να υιοθετηθεί ένα δίκαιο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου βασισμένο στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και να καθιερωθούν υποχρεωτικές μετεγκαταστάσεις και νόμιμες και ασφαλές οδοί επανεγκατάστασης προς την ΕΕ».

Διαβάστε επίσης:

«Καρφιά» Πλεύρη για την απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Θεανώ Φωτίου: 170 ευρώ κατά μέσο όρο και όχι 250, θα εισπράξουν με την «επιταγή ακρίβειας» πάνω από 1 εκατ. ευάλωτοι

Εθνική Συντονίστρια για την παιδική κακοποίηση η Έλενα Ράπτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:32