search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 20:48
MENU CLOSE

Κιβωτός του Κόσμου: Ομαδικές βαπτίσεις από τον πάτερα Αντώνιο με νονά την πρεσβυτέρα (photos/videos)

25.11.2022 16:02
kivotos_antonios_vaftiseis_new

Η «Κιβωτός του Κόσμου» προχωρούσε σε ομαδικές βαπτίσεις, τις οποίες έκανε ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, ενώ νονά των παιδιών γινόταν η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Σύμφωνα με ανάρτηση της «Κιβωτού του Κόσμου» στον λογαριασμό της στο Facebook, η ομαδική βάπτιση αφορούσε σε εννέα ανήλικα παιδιά που έγιναν στην δομή του Βόλου, ενώ σε όλα δόθηκαν διπλά ονόματα. Την ανάρτηση συνοδεύουν και φωτογραφίες από τις ομαδικές βαπτίσεις.

Όπως αναφέρει η «Κιβωτός» στην ανάρτηση, τα 9 παιδιά «κατόπιν κατήχησης και ύστερα από μεγάλο ζήλο και πόθο τους για την πίστη μας, οι ίδιοι ζήτησαν και έλαβαν το φώτισμα της Θείας βαπτίσεως – μυστήριο παλιγγενεσίας και αναγέννησης γι’ αυτό και έλαβαν νέα ονόματα».

Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν τα παιδιά ήταν ήδη βαφτισμένα ή αν οι νόμιμοι κηδεμόνες τους είχαν δώσει την απαραίτητη γονική συναίνεση.

«Ξαναβάπτισαν το παιδί μου με ψεύτικα έγγραφα»

Να σημειωθεί πως ο ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης, μιλώντας πριν λίγες μέρες στο Mega είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο η «Κιβωτός» να προχωρούσε σε βαπτίσεις ήδη βαπτισμένων παιδιών για να να μπορεί να προχωρήσει στη συνέχεια σε παράνομες υιοθεσίες.

«Έδωσαν στο παιδί ένα άλλο όνομα και με την ψευδή δήλωση ενώ γνώριζαν από την πρώτη στιγμή πού βρίσκομαι. Το παιδί το βάφτισαν με το όνομα “Γεώργιος” και ακόμα αυτό το όνομα έχει μείνει. Έχει θέματα, μπορεί και να οφείλεται και σε αυτό γιατί φωνάζοντάς τον Μιχάλη, μετά έγινε Γιώργος, έχει διάφορα προβλήματα ψυχολογικά, γιατί είναι σαν διχασμένη προσωπικότητα πολλές φορές», κατήγγειλε στο Mega η μητέρα ενός τρίχρονου αγοριού.

Σε άλλο σημείο η μητέρα του αγοριού κατήγγειλε ότι κοινωνική λειτουργός εμφανίστηκε στον εισαγγελέα με ψεύτικα χαρτιά και με το πρόσχημα ότι η ίδια ήταν εξαφανισμένη, προκειμένου να βαφτιστεί το παιδί της. «Διάβασα κάποια στιγμή εγώ το χαρτί και έλεγε το όνομά της (της κοινωνικής λειτουργού). Είχε γράψει ακριβώς ότι έχει εξαφανιστεί η μητέρα, δεν ξέρουν πού βρισκόμαστε και πρέπει να βαφτιστεί ο μικρός».

Διαβάστε επίσης:

Τράπερ Trannos: Δίωξη για οπλοκατοχή – Στις 9 Δεκεμβρίου η δίκη του

Κιβωτός του Κόσμου: Συνελήφθη η υπεύθυνη της δομής στην Καλαμάτα – Βρέθηκε όπλο σε συρτάρι

Κούγιας σε Κουσουλό: «Εσύ πετάγεσαι σαν την π@ρδή παντού!» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 20:45