search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:42
MENU CLOSE

Κιβωτός του Κόσμου: Συνελήφθη η υπεύθυνη της δομής στην Καλαμάτα – Βρέθηκε όπλο σε συρτάρι (Video)

25.11.2022 15:55
kivotos kalamata

Συνελήφθη η υπεύθυνη της δομής της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα, μετά από εκτεταμένη έρευνα που διενεργήθηκε από τις αστυνομικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στη δομή εντοπίστηκε ένα όπλο σε κλειδωμένο συρτάρι. Η υπεύθυνη της δομής ισχυρίστηκε πως δεν είναι δικό της και πως το είχε εκεί ο προηγούμενος υπεύθυνος.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη της γυναίκας ενώ ταυτόχρονα ενημερώνεται και η εισαγγελία, ενώ θα διεξαχθεί έλεγχος για τον κάτοχο του όπλου.

Η έφοδος έγινε λίγο μετά τις 10 το πρωί από κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, συνοδευόμενοι από συναδέλφους τους της Ασφάλειας Καλαμάτας. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως η δομή φιλοξενίας στην Καλαμάτα είναι χωρίς άδεια λειτουργίας.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή Live News παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις του δήμου Καλαμάτας και της περιφέρειας Πελοποννήσου προς την οργάνωση, απ’ ό,τι φαίνεται κανένας αρμόδιος δεν ασχολήθηκε προκειμένου να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας της εν λόγω δομής.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη έρευνα έγινε την Πέμπτη (24/11) και στη δομή της Κιβωτός του Κόσμου στη Χίο από κλιμάκιο αστυνομικών της τοπικής υποδιεύθυνσης ασφαλείας.

Η έρευνα έγινε μετά από σχετική εντολή της οικονομικής αστυνομίας, στο πλαίσιο ελέγχου των οικονομικών της Κιβωτού του Κόσμου.

Τέλος, σε πλήρη εξέλιξη είναι και η έρευνα για τα οικονομικά της ΜΚΟ για πιθανή τέλεση αξιόποινων αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως απάτη και «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος.

«Φύλλο και φτερό» όλες οι δομές

Σε όλες τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου και σε 15 άτομα που διοικούσαν την οργάνωση εστιάζεται η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Οικονομική Αστυνομία.

Όπως ανέφερε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι έρευνες στις περιφερειακές δομές της ΜΚΟ πραγματοποιούνται από τις τοπικές υπηρεσίες Ασφάλειας, μετά από παραγγελία της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία περνάει από «ψιλό κόσκινο» όλα τα οικονομικά, προκειμένου να συγκεντρωθούν τυχόν τιμολόγια και παραστατικά, που θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στην οικονομική δραστηριότητα της «Κιβωτού», σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας.

Διαβάστε επίσης:

Κούγιας σε Κουσουλό: «Εσύ πετάγεσαι σαν την π@ρδή παντού!» (video)

Ξέσπασε σε λυγμούς η Κατερίνα Καινούργιου: «Νιώθω πολύ μόνη μου, δεν έχω έναν σύντροφο» (video)

Έξι γυναίκες δημοσιογράφοι στέλνουν μήνυμα κατά της έμφυλης βίας (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:36