search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:15
MENU CLOSE

Βρετανία: Ρατσισμός, σεξισμός και bullying σε μειονότητες στην πυροσβεστική του Λονδίνου

26.11.2022 12:15
london-fire

Για ρατσιστικές και μισογυνιστικές συμπεριφορές κατηγορείται η Πυροσβεστική του Λονδίνου. Αυτά προκύπτουν από μια ανεξάρτητη έρευνα, που κάνει λόγο για ένα “τοξικό” περιβάλλον που επέτρεπε τις καταχρήσεις και τον εκφοβισμό, με την ηγεσία της να δηλώνει ότι στο εξής θα επιδεικνύει «μηδενική ανοχή» σε τέτοια φαινόμενα.

Η Πυροσβεστική του Λονδίνου (LFB) ζήτησε πέρσι τη διεξαγωγή αυτής της έρευνας, μετά την αυτοκτονία ενός 21χρονου πυροσβέστη ο οποίος υποστήριζε ότι οι συνάελφοί του τον παρενοχλούσαν επειδή καταγόταν από την Καραϊβική.

Η Πυροσβεστική του Λονδίνου είναι η μεγαλύτερη στη Βρετανία, με 5.000 μέλη. Οι γυναίκες είναι περίπου 500 και οι πυροσβέστες που προέρχονται από μειονότητες είναι λιγότεροι από 500.

Αφού συνέλεξαν περισσότερες από 2.000 μαρτυρίες από πρώην και νυν μέλη του σώματος, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επικρατούσε «θεσμικός μισογυνισμός και ρατσισμός», όπως ανέφερε στο Twitter ο Ναζίρ Αφζάλ, πρώην εισαγγελέας και επικεφαλής της έρευνας, τα συμπεράσματα της οποία θα δοθούν προσεχώς στη δημοσιότητα.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για παράδειγμα την περίπτωση ενός μουσουλμάνου πυροσβέστη, στις τσέπες του οποίου ορισμένοι συνάδελφοί του έβαζαν μπέικον και λουκάνικα.

Άλλοι ούρησαν στο κράνος μιας γυναίκας ενώ άνδρες πυροσβέστες κορόιδευαν μια γυναίκα συνάδελφό τους για το βάρος της, μιμούμενοι τον θόρυβο που κάνει ένα φορτηγό. Ένας μαύρος πυροσβέστης βρήκε έναν βρόχο στο ερμάριό του.

«Η έκθεση περιέχει περιγραφές σοκαριστικής συμπεριφοράς και οδυνηρών εμπειριών που βίωναν» επί χρόνια οι πυροσβέστες, κυρίως οι γυναίκες, οι μειονότητες και τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, ανέφερε η LFB στην ανακοίνωσή της.

«Οι διακρίσεις, η παρενόχληση και ο εκφοβισμός δεν έχουν θέση εδώ και η Πυροσβεστική, αρχής γενομένης από σήμερα, θα καταστήσει σαφές ποιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και ποιες θα έχουν συνέπειες», ανέφερε ο επικεφαλής της, ο Άντι Ρόου, ο οποίος θέλει «να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των πυροσβεστών και με τις κοινότητες τις οποίες υπηρετούμε».

Ακολουθώντας τις συστάσεις της ερευνητικής επιτροπής, ο Ρόου σκοπεύει να εφαρμόσει μια πολιτική “μηδενικής ανοχής” επιβάλλοντας κυρώσεις. Οι πυροσβέστες θα είναι επίσης υποχρεωμένοι να φορούν κάμερες επάνω τους όταν έρχονται σε επαφή με το κοινό ενώ θα κάνουν και μαθήματα ευαισθητοποίησης.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άμαχοι απομακρύνονται με τρένα από την Χερσώνα

Ιράν: Έκρηξη σε χαλυβουργείο με έναν νεκρό και δυο τραυματίες

Ενισχύεται και πάλι ο γαλλο-γερμανικός άξονας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:15