search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 07:48
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2022: Επεισόδια στις Βρυξέλλες μετά την ήττα από το Μαρόκο (Videos)

27.11.2022 19:33
epeisodia_twitter

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν, νωρίτερα, στις Βρυξέλλες μετά την ήττα της εθνικής ομάδας του Βελγίου με 2-0 από το Μαρόκο, στο Μουντιάλ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τα επεισόδια άρχισαν πριν καν τελειώσει ο αγώνας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της βελγικής ραδιοτηλεόρασης rtbf, τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ακυρώθηκε το πρώτο γκολ των Μαροκινών, ενώ υπήρξε κλιμάκωση της έντασης στο δεύτερο ημίχρονο. 

Η ιστοσελίδα κάνει λόγο για 150 νεαρούς που είχαν συγκεντρωθεί στις περιοχές του χρηματιστηρίου και στο Γκαρ ντι Μιντί. Τεταμένο ήταν το κλίμα και στο Μόλενμπεκ.  

Στο κέντρο της πόλης, «δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι φορώντας κουκούλες» εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά αστυνομικών, «θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια», όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές.

Oι νεαροί εκσφενδόνισαν αντικείμενα, προξένησαν ζημιές σε φωτεινούς σηματοδότες, έβαλαν φωτιές και αναποδογύρισαν αυτοκίνητα.

«Ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκε στο πρόσωπο από βεγγαλικά», σύμφωνα πάντα με την αστυνομία που στη συνέχεια αποφάσισε να επέμβει με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση.

Η αστυνομία ζήτησε από κατοίκους και φιλάθλους να αποφεύγουν συγκεκριμένες περιοχές του κέντρου της πόλης, οι σταθμοί του μετρό έκλεισαν και δρόμοι αποκλείστηκαν.

Η ανάρτηση του δημάρχου στο Twitter

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τα επεισόδια του απογεύματος. Η αστυνομία έχει ήδη επέμβει αποφασιστικά. Γι’ αυτό συμβουλεύω να μην έρχονται φίλαθλοι στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει τη δημόσια τάξη», σχολίασε ο δήμαρχος Βρυξελλών Φιλίπ Κλος.

«Έχω διατάξει την αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις των ταραχοποιών», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Κλειδώνουν στα σπίτια τους κατοίκους – Πρωτοφανής κοινωνική έκρηξη με συνθήματα κατά του καθεστώτος Σι

Γαλλία: To Ιράκ μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια μας έναντι των απειλών κατά της κυριαρχίας του

Ιράν: Η ανιψιά του αγατολάχ Χαμενεΐ καλεί τις ξένες κυβερνήσεις να διακόψουν κάθε δεσμό με την Τεχεράνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 07:47