search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:12
MENU CLOSE

Σεισμοί στην Εύβοια: Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι – «Χρειάζεται προσοχή»

29.11.2022 08:50
seismografoi new

Επιφυλακτικοί δηλώνουν οι σεισμολόγοι σχετικά με την εξέλιξη της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται από τα ξημερώματα στη νότια Εύβοια.

Όπως δηλώνουν πρέπει να περιμένουμε προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν ο πρωινός σεισμός ήταν ο κύριος ή όχι και εάν υπάρχει εκτονωση. Επισημαίνουν, επίσης, ότι χρειάζεται προσοχή.

Λέκκας: «Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι»

«Δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με μία εκτόνωση αλλά δεν είμαστε ακόμα σίγουροι», σημείωσε ο καθηγητής Γεωλογίας, και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Mιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «η νότια Εύβοια δεν είναι μια περιοχή που θεωρείται σεισμογενής και συμπλήρωσε ότι είναι νωρίς ακόμη να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός».

«Απο τον σεισμό προηγήθηκαν μικρότερες δονήσεις και στη συνέχεια εχουμε δέκα μικρότερους σεισμούς», είπε ο κ. Λέκκας μιλώντας στο Οpen. «Το γεγονός ότι έχουμε μια τόσ έντονη δραστηριότητα και πριν και μετά τον σεισμό είναι προς τη θετική πλευρά».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «τον σεισμό τον καταλάβαμε στην Αθήνα λόγω της κατεύθυνσης των σεισμικών κυμάτων»

Παπαδόπουλος: «Χρειάζεται προσοχή

«Είναι προφανές ότι η περιοχή είναι σε σεισμική διέγερση. Χρειάζεται προσοχή στην περιοχή αυτή. Χρειάζεται πολύ καλή αξιολόγηση» εξήγησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Προσέθεσε πως «ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική τόσο λόγο του μικρού εστιακού βάθους όσο και της απόστασης του Λεκανοπεδίου Αττικής από το επίκεντρο του σεισμού, κοντά στα Στύρα Εύβοιας».

Σε ανάρτηση του λίγο μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «η σεισμική δράση βρίσκεται σε εξέλιξη εκεί με μικρότερα μεγέθη από αρκετές μέρες».

«Συνεπώς, επιβάλλεται η συνολική αξιολόγηση λαμβάνοντας υπόψη και τις δονήσεις που έγιναν πριν από λίγη ώρα» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Τσελέντης: Με μεγάλη πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Καθηγητης Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, μετά τον σεισμό 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια.

   «Κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσελέντης και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μεγάλη μετασεισμική ακολουθία.

   Όπως ανέφερε, ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και την Κόρινθο, ενώ επισήμανε ότι η περιοχή από την οποία προήλθε δεν έχει παρελθόν σημαντικής σεισμικής δραστηριότητας.

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (Videos)

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου

Φωτιά στον Κολωνό: Κρίσιμα 24ωρα για τον 5χρονο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:11