search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 09:34
MENU CLOSE

Κέιτ Μίντλετον: Το φόρεμα που πρέπει να έχει πάντα μαζί της σε όλα τα ταξίδια – Ποιος είναι ο λόγος

30.11.2022 16:48
kate1_new

Η Κέιτ Μίντλετον οφείλει να είναι πάντα έτοιμη. Ενώ οι κοινοί θνητοί όταν είναι να κάνουμε ταξίδι δεν σκεφτόμαστε το πρωτόκολλο και την διπλωματία, η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι υποχρεωμένη όταν ετοιμάζει τα πράγματά της για υπερατλαντικό ταξίδι να βάζει στις βαλίτσες και ένα φόρεμα που εύχεται να μην χρειαστεί να το φορέσει: ένα πένθιμο σύνολο για την περίπτωση ξαφνικού θανάτου κάποιου μέλους της βασιλικής οικογένειας.

«Τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας πρέπει να ταξιδεύουν έχοντας στις αποσκευές ένα μαύρο σύνολο για την περίπτωση που ο μονάρχης ή κάποιο άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας πεθάνει, ενώ βρίσκονται σε ταξίδι», εξηγεί στην Page Six η Τζέσικα Στόροστσουκ, ιστορικός, ειδικευμένη σε θέματα της βασιλικής ιστορίας.

Πότε άρχισε αυτή η συνήθεια

Η συνήθεια αυτή μπήκε στη ζωή των μελών της βασιλικής οικογένειας το 1952. Ήταν η χρονιά που η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ βρισκόταν σε ταξίδι στην Κένυα, όταν πληροφορήθηκε ότι ο πατέρας της, ο βασιλιάς Γεώργιος IV, πέθανε. Η Ελισάβετ δεν είχε μαζί της κάποιο πένθιμο σύνολο.

«Μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα της υποχρεώθηκε (κατά την επιστροφή στο Λονδίνο) υποχρεώθηκε να παραμείνει στο αεροπλάνο μέχρι να της φέρουν το κατάλληλο μαύρο φόρεμα για να αλλάξει», λέει η ιστορικός Τζέσικα Στόροστσουκ, προσθέτοντας ότι «είναι πιο εύκολο να έχεις στις ταξιδιωτικές αποσκευές το κατάλληλο ρούχο, αντί να περιμένεις».

Έκτοτε είναι υποχρεωτικό για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να βάζουν στις αποσκευές τους ένα πένθιμο σύνολο, για να είναι σε θέση να εμφανιστούν με κατάλληλα ρούχα σε κάθε περίσταση.

Η 40χρονη Μίντλετον και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Ουίλιαμ, ταξιδεύουν στη Βοστόνη για τριήμερη επίσκεψη, με την ευκαιρία της απονομής των ετήσιων βραβείων Earthshot. Και βεβαίως έχουν στις αποσκευές τους και από ένα πένθιμο σύνολο.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την απονομή των βραβείων που αρχίζουν το βράδυ της Παρασκευής με μία συναυλία αστέρων, μεταξύ των οποίων η Έλι Γκάουλντινγ, η Μπίλι Έιλις, η Άνι Λένοξ και η Κλόε Χέιλ.

Κατά την επίσκεψή τους στη Βοστόνη ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον θα παραστούν σε διάφορες εκδηλώσεις με θέμα την κλιματική αλλαγή, ενώ ο πρίγκιπας θα επισκεφθεί μόνος του και την προεδρική βιβλιοθήκη JFK.

Διαβάστε επίσης:

Η γαλλική μπαγκέτα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Ισπανία: Έκρηξη στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη

«Ασύλληπτο περιστατικό» στην Κίνα: Γυναίκα γέννησε όρθια έξω από μαιευτήριο – Δεν πρόλαβε να κάνει τεστ για κορωνοϊό (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 09:33