Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Πρόκειται για ένα τυπικό και παραδοσιακό πιάτο της ρωμαϊκής κουζίνας που έκανε θραύση σε όλα τα εστιατόρια κατά τις δεκαετίες του ’50 και του ‘60.
Τώρα πια υπάρχει μόνο σε λίγους καταλόγους σε κάποιες ρουστίκ τρατορίες, ίσως λόγω των απλών και όχι τόσο εξεζητημένων υλικών της. Ωστόσο αυτή η απλότητα είναι αυτή που κάνει τη σάλτσα arrabbiata τόσο διαχρονική, με ακαταμάχητη γεύση που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.
Πληροφορίες
Το πιάτο οφείλει το όνομά του σε ένα συγκεκριμένο συστατικό, την πιπεριά τσίλι. Στη Ρώμη και γενικότερα στην περιφέρεια του Λάτσιο, η λέξη arrabbiata χρησιμοποιείται για να υποδείξει κάθε προετοιμασία που περιλαμβάνει τη χρήση πιπεριών τσίλι, δίνοντας έμφαση στο έντονο χρώμα θυμού (μωβ) όταν την δοκιμάζει.
Διαβάστε επίσης:
Ημερολόγιο Χριστουγέννων (advent calendar) απο μπισκοτένια ζύμη
Κριθαράκι στο φούρνο με σπανάκι, μπεσαμέλ και τυριά
Ροδέλες μήλου σαν τηγανίτες, με λίγη ζάχαρη, ιδανικές για παιδιά
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.