search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:02
MENU CLOSE

Ροδέλες μήλου σαν τηγανίτες, με λίγη ζάχαρη, ιδανικές για παιδιά

29.11.2022 06:00
APPLE-RING-PANCAKES-1024×683

Αυτές οι τηγανίτες με λίγη ζάχαρη, ετοιμάζονται με ροδέλες μήλων που καραμελώνουν υπέροχα και γλυκαίνουν όσο ψήνονται μέσα στον χυλό και έτσι δεν χρειάζονται καμία προσθήκη σιροπιού.

Τόσο εθιστικές και απολαυστικές που δεν θα προλάβουν καν να μπουν στην πιατέλα.

Υλικά για τη Συνταγή

1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

1 ½ φλιτζάνι βουτυρόγαλα, ξινόγαλο, αριάνι ή λίγο αραιωμένο γιαούρτι

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για το τηγάνι

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

4 μήλα

Εκτέλεση

1. Αρχικά, προθερμάνετε μια μαντεμένια πλάκα ή μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

2. Σε ένα μπολ κοσκινίστε και ανακατέψτε πρώτα όλα τα στέρεα υλικά δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα.

3. Στη συνέχεια βάλτε το αυγό χτυπημένο, το βουτυρόγαλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά με έναν αυγοδάρτη. Ο χυλός θα είναι πηκτός και μπορεί να έχει μικρούς έως μέτριους σβώλους.

4. Ξεφλουδίστε, αφαιρέστε τον πυρήνα από τα μήλα και κόψτε τα σε φέτες πάχους 6,5 χιλιοστών περίπου.

5. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής βουρτσίστε την επιφάνεια του τηγανιού με λίγο λιωμένο βούτυρο. Βουτήξτε την κάθε ροδέλα μήλου μέσα στον χυλό, αφήστε να στραγγίξει μέσα στο μπολ η επιπλέον ποσότητα και τοποθετήστε την προσεκτικά στο τηγάνι. Επαναλάβετε και με τις υπόλοιπες ροδέλες, εφόσον υπάρχει χώρος.

6. Ψήστε τα δακτυλίδια για 3 λεπτά περίπου, μόλις εμφανίσουν φουσκάλες στην επιφάνειά τους γυρίστε τα με μια σπάτουλα και συνεχίστε από την άλλη πλευρά για ακόμα 3 λεπτά. Μεταφέρετέ τα σε ταψί που έχετε διατηρήσει στο φούρνο χλιαρό, μέχρι το σερβίρισμα. Μπορείτε αν θέλετε να τις σερβίρετε σκέτες με λίγη επιπλέον κανέλα και λίγη μαύρη ζάχαρη, πασπαλισμένες με αχνοζάχαρη ή να τις περιχύσετε με λίγο μέλι.

Διαβάστε επίσης:

Κρεμμύδια γεμιστά, ορφανά, των ακριτικών νησιών μας

Εύκολη μους μόκα, με στιγμιαίο καφέ

Κατσαμάκι, η σαρακατσάνικη πολέντα της φτωχικής κουζίνας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:02