search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:25
MENU CLOSE

Σαουδική Αραβία: Η ανακάλυψη ενός φωτογράφου στη μέση της ερήμου – Bρήκε τεράστιο βράχο σε σχήμα ψαριού (Video)

02.12.2022 18:49
psari_new

Μέσα στην εξουθενωτική ζέστη της ερήμου, κάποιος μπορεί να το περάσει για αντικατοπτρισμό, αλλά δεν είναι.

Ο φωτογραφικός φακός του Χάλεντ Αλ Ενάζι, απαθανάτισε το φαινόμενο που αποκαλεί «Ψάρι της Ερήμου». Είναι ένας γιγαντιαίος βράχος που μοιάζει να αναδύεται μέσα από την άμμο και έχει σχήμα ψαριού.

Ο Χάλεντ Αλ Ενάζι κατέγραψε τις εικόνες της ασυνήθιστης σύνθεσης των βράχων με drone, καθώς εργαζόταν για την φωτογράφιση των αρχαιοτήτων που βρίσκονται στην επαρχία Αλ-Ούλα της Σαουδικής Αραβίας, μια περιοχή που είναι γνωστή ως η «απάντηση» των Σαουδαράβων στους θησαυρούς της Πέτρας, στην Ιορδανία.

«Καθώς έκανα φωτογράφιση στην περιοχή, η εικόνα ενός βουνού εμφανίστηκε μπροστά μου, με σχήμα που θυμίζει τεράστιο ψάρι στην καρδιά της ερήμου», είπε στο CNN ο Χάλεντ αλ Ενάζι.

Ο φωτογράφος παραδέχεται πως δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που βλέπει αυτά τα βράχια, αλλά πιστεύει ότι λόγω της εναέριας λήψης, από το drone, είναι ο πρώτος που επισημαίνει το παράξενο σχήμα που έχουν. «Το μάτι του φωτογράφου βλέπει πράγματα που δεν βλέπουν όλοι οι άνθρωποι», εξήγησε ο Αλ Ενάζι, που έδωσε στα βράχια το όνομα «Ψάρι της Ερήμου».

Πραγματικά από τις εναέριες λήψεις τα βράχια που αναδύονται από την χρυσή άμμο δείχνουν σαν τόνο ή καρχαρία, με το χαρακτηριστικό πτερύγιο στη ράχη.

Αφότου ήρθαν στη δημοσιότητα αυτές οι εικόνες, ο Αλ Ενάζι υποχρεώθηκε να απογοητεύσει τους ευφάνταστους χρήστες στα social media, που υποστήριξαν ότι τα βράχια είναι απολιθώματα ενός τεράστιου θαλάσσιου τέρατος.

«Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι κάποιο ψάρι που απολιθώθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια, αλλά δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Είναι βράχια που σχηματίστηκαν στη έρημο κάτω από διάφορες συνθήκες», είπε ο Αλ Ενάζι.

Το βίντεο με το «Ψάρι της Ερήμου» έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον δεκάδων χιλιάδων χρηστών του Twitter.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν «ανοιχτός» σε συνομιλίες, αλλά όχι με τους όρους Μπάιντεν

Επισήμως Ρώσος πολίτης ο Σνόουντεν – Πήρε το διαβατήριο του

DW: «Λιώνουν οι πάγοι» ανάμεσα σε Αίγυπτο και Τουρκία – Το Κάιρο προτιμά την Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:24