search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:35
MENU CLOSE

Επισήμως Ρώσος πολίτης ο Σνόουντεν – Πήρε το διαβατήριο του

02.12.2022 16:20
snowden-new

Ο πρώην υπάλληλος της CIA και της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Έντουαρντ Σνόουντεν, έλαβε ρωσικό διαβατήριο, δήλωσε ο δικηγόρος του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Χθες ο Έντουαρντ έλαβε διαβατήριο πολίτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ορκίστηκε σύμφωνα με το νόμο», είπε ο δικηγόρος, αναφερόμενος στην 1η Δεκεμβρίου.

Πρόσθεσε ότι ο Σνόουντεν ήταν ευγνώμων στη Ρωσία για την υπηκοότητα και «το πιο σημαντικό, σύμφωνα με το ρωσικό σύνταγμα, δεν μπορεί να εκδοθεί σε ξένη χώρα».

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για τη χορήγηση υπηκοότητας σε αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Αμερικανός που διέρρευσε πληροφορίες για το έργο της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Το 2013, ο Σνόουντεν έδωσε στα μέσα ενημέρωσης πληροφορίες σχετικά με τα παγκόσμια προγράμματα παρακολούθησης των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ. Οι δημοσιεύσεις προκάλεσαν σάλο. Κατηγορήθηκε ερήμην για κατασκοπεία και κλοπή κρατικής περιουσίας στις ΗΠΑ, αφού πρώτα κατέφυγε στο Χονγκ Κονγκ και στη συνέχεια στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Interfax, η σύζυγος του Σνόουντεν έχει επίσης κάνει αίτηση για ρωσικό διαβατήριο και ήδη συλλέγει έγγραφα για αυτό.

Διαβάστε επίσης:

DW: «Λιώνουν οι πάγοι» ανάμεσα σε Αίγυπτο και Τουρκία – Το Κάιρο προτιμά την Ελλάδα

Netflix: Χάρι και Μέγκαν βάζουν «φωτιά» με την κυκλοφορία του τρέιλερ – Η αναζωπύρωση της κόντρας με τον Ουίλιαμ και την Κέιτ (photo/video)

Τουρκία: Έκρηξη και φωτιά σε δεξαμενόπλοιο, στο λιμάνι της Σαμψούντας (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:35