search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:33
MENU CLOSE

Το καλάθι των εκλογών, ο γρίφος για τον Σαμαρά και η μεγάλη «προσφορά» του Mr Jumbo

05.12.2022 06:00
«Το Παρόν»: Δεν θα ψηφίσει ο Σαμαράς τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία - Media

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Μπήκαμε στον Δεκέμβρη και αναμένοντας τις γιορτές, περιμένουμε πολλά καλάθια από τον Άδωνη, πολλές εξαγγελίες για αυξήσεις συντάξεων, μισθών, πολεοδομικών παρατάσεων, επιδομάτων, δανειακών ρυθμίσεων, φορολογικών διευκολύνσεων, επενδυτικών σχεδίων, ενδεχομένως και χωρικών υδάτων.

Σιγά μην έχετε απορία γιατί όλα αυτά. Μα γιατί μετά τις γιορτές, θα έχουμε την… βασική εξαγγελία που θα είναι η ημερομηνία των εκλογών.

Προς το παρόν, το μόνο που βλέπουμε είναι το καλάθι του Άδωνη που και αυτό έχει φέρει πενιχρά αποτελέσματα- είναι όμως θετική πρωτοβουλία- αφού οι τιμές εκτός καλαθιού έχουν πάρει την ανιούσα βοηθούντος και του πληθωρισμού.

(Ελπίζουμε να ισχύει αυτό που μαθαίνουμε ότι την πρωτοβουλία του Άδωνη θα ενισχύσει και ο Mr Jumbo βάζοντας στο καλάθι των γιορτών, παιχνίδια για τα παιδιά στο κόστος, αφού η κερδοφορία της εταιρείας του είναι τεράστια τα τελευταία χρόνια και είναι γνωστό ότι ο Mr Jumbo είναι πρωτοπόρος στις πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης).

Στα αμιγώς πολιτικά, να σας πούμε ότι με ενδιαφέρον περιμένουν στην ΝΔ -αλλά και στην αντιπολίτευση- την ομιλία Σαμαρά στις 7 Δεκεμβρίου στο Παλλάς (παρουσία Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή) για να δούμε με ποιο τρόπο θα αναφερθεί στα τρέχοντα ζητήματα και κυρίως στα εθνικά και στις υποκλοπές.

Κατά τ’άλλα, διαβάζω και ακούω για μεγάλη κόντρα Μητσοτάκη-Σταϊκούρα με τους τραπεζίτες, οι οποίοι δεν επιθυμούν να διευκολύνουν τα ευάλωτα νοικοκυριά με ρυθμίσεις στα δάνεια.

Σιγά τα… αίματα. Τα έχουμε ξανακούσει αυτά.

Και στα του Predator τώρα, είχαμε νέα λίστα με ονόματα που ξεχώρισαν, πρόσωπα από την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία και επιχειρηματιών – όπως σας είχαμε γράψει μέρες πριν. Στη συνέχεια ακούω θα πιάσουν σειρά ορισμένοι τραπεζίτες.

Περιμένουμε από την δικαιοσύνη συνέχεια στην έρευνα και αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης:

Το προεκλογικό παζάρι με τα κόκκινα δάνεια, φορτσάρουν Μητσοτάκης-Τσίπρας και στο ρελαντί ο Ανδρουλάκης

Τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση και το ποντάρισμα σε Βενιζέλο και Στουρνάρα

Το «ποδαρικό» του Μητσοτάκη στον Βασιλιά Κάρολο και οι κόντρες για τις αλήθειες και τα ψέματα των δημοσκόπων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:32