search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 03:29
MENU CLOSE

Kirstie Alley: Πέθανε από καρκίνο η βραβευμένη ηθοποιός – Το «αντίο» του Τζον Τραβόλτα (photos/video)

06.12.2022 08:31
KirstieAlley2

Μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, σε ηλικία 71 ετών, η δημοφιλής και βραβευμένη με δύο Έμμυ και μια Χρυσή Σφαίρα αμερικανίδα ηθοποιός, Κίρστι Άλεϊ.

Τον θάνατό της, ανακοίνωσαν μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter, τα παιδιά της, True και Lillie Parker.

«Με θλίψη σας ενημερώνουμε ότι η απίστευτη, άγρια και στοργική μητέρα μας έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο, που ανακαλύφθηκε μόλις πρόσφατα» έγραψαν.

«Όσο εμβληματική κι αν ήταν στην οθόνη, ήταν ακόμα πιο εκπληκτική μητέρα και γιαγιά», ανέφερε επίσης η δήλωση των παιδιών της.

Την Άλεϊ αποχαιρέτησε μέσω Instagram και ο συμπρωταγωνιστής στην ταινία «Κοίτα ποιος μιλάει» και φίλος της, Τζον Τραβόλτα.

«Η Κίρστι ήταν μία από τις πιο ξεχωριστές σχέσεις που είχα ποτέ. Σ’ αγαπώ Κίρστι. Το ξέρω ότι θα ξανασυναντηθούμε», έγραψε

Η Κίρστι Άλεϊ γεννήθηκε το 1951 στο Κάνσας των ΗΠΑ και το 1969 γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας για να σπουδάσει αρχιτεκτονική και διακόσμηση. Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το πραγματοποίησε το 1982 με τη συμμετοχή της στην ταινία «Star Trek: Η Οργή του Καάν» και υποδυόταν τη Σάβικ, την αξιωματικό του αστροστόλου από τον πλανήτη Βούλκαν.

Το 1985 ξεχώρισε με την ερμηνεία της στην τηλεοπτική σειρά του ABC «Βόρειοι και Νότιοι» μαζί με τον Πάτρικ Σουέιζι.

Ωστόσο η καριέρα της εκτοξεύθηκε από την ρομαντική κομεντί «Κοίτα ποιος μιλάει» με συμπρωταγωνιστή τον Τζον Τραβόλτα.

Η ταινία «έσπασε» τα ταμεία με κέρδη 295 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να γυριστούν ακόμα δυο ταινίες.

Η Άλεϊ ήταν γνωστή για το ρόλο της και ως Ρεμπέκα στην κωμική σειρά του NBC «Cheers», στην οποία πρωταγωνίστησε από το 1987 έως το 1993, κερδίζοντας το Βραβείο Έμμυ και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού το 1991.

Έλαβε το δεύτερό της βραβείο Έμμυ για την ταινία, David’s Mother.

Το 1995 τιμήθηκε με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ. Αποσύρθηκε από το σινεμά τη δεκαετία του 2000 και επέλεξε να κάνει περιορισμένες εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές. Το 2011 πήρε μέρος ως διαγωνιζόμενη στο τηλεοπτικό σόου Dancing With The Stars».

Η Άλεϊ παντρεύτηκε δυο φορές. Την πρώτη το 1970 τον μακρινό της ξάδελφο Μπομπ Άλεϊ, με τον οποίο χώρισε το 1977 και στη συνέχεια παντρεύτηκε τον ηθοποιό Πάρκερ Στίβενσον. Υιοθέτησαν δυο παιδιά, πριν πάρουν διαζύγιο το 1997.

Διαβάστε επίσης:

Τζέιμς Φράνκο: Ξανά στην Ελλάδα ο ηθοποιός – Διασκέδασε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο

Σπύρος Μπιμπίλας: Θα παρακαλούσα τον κάθε Ντάνο να παίρνει θεατρική παιδεία και μετά να μπαίνει στον χώρο

«Εκδίκηση» ή «η πλήρης αλήθεια» στο ντοκιμαντέρ του Χάρι και της Μέγκαν για το Netflix; (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06