search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:19
MENU CLOSE

Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: «Δολοφονική επίθεση, να μην γίνει ο επόμενος Γρηγορόπουλος», λέει ο δικηγόρος του

06.12.2022 19:19
roma-thesniki-123-new

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 16χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, με τον δικηγόρο της οικογένειας να τονίζει πως η ζωή του «κρέμεται από μια κλωστή και δεν παρουσιάζει κάποια μεταβολή».

Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την πράξη του αστυνομικού ως «δολοφονική επίθεση» τονίζοντας παράλληλα, ότι είναι προβληματική η άσκηση της δίωξης η οποία έγινε σε βαθμό κακουργήματος με ενδεχόμενο δόλο.

«Είναι μια δολοφονική επίθεση. Πυροβόλησε σε ευθεία βολή κατά του ανηλίκου.  Όταν κάποιος βάλει ευθέως δεν μπορούμε να μιλάμε για ενδεχόμενο δόλο. Υπήρχε μια βολή παράνομης εξουδετέρωσης κατά του θύματος. Σήμερα δεν είμαστε ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Είμαστε όλοι Ρομά. Δεν θέλουμε ο Κώστας να γίνει ο επόμενος Γρηγορόπουλος, δεν θέλουμε να γίνει ακόμη ένας μάρτυρας. Θέλουμε να τα καταφέρει και να είναι η αφορμή να θέσουμε ξανά τα ζητήματα των Ρομά πάνω στο τραπέζι, κι όχι να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί» είπε ο κ. Αλεξόπουλος.

Παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας θα καταθέσουν την Τετάρτη οι γονείς του 16χρονου, όπως δήλωσε νωρίτερα ο δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου, Θεόφιλος Αλεξόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός οδηγήθηκε το πρωί στην εισαγγελέα πρωτοδικών και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα). Ο 32χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Στο μεταξύ, την οικογένεια του 16χρονου ρομά, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου, συναντήθηκε, έξω από το νοσοκομείο, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργος Σταμάτης.

«Έκανα μια ανθρώπινη συζήτηση μαζί τους και τους είπα πως η Πολιτεία θα είναι στο πλευρό τους για ό,τι χρειαστούν», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σταμάτης, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου από τον υποδιοικητή του Ιπποκρατείου.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Θρήνος στην κηδεία του 11χρονου Βασίλη που σκοτώθηκε στην έκρηξη στο δημοτικό σχολείο (Photos/ Video)

Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου λόγω συγκέντρωσης Ρομά σε Μέγαρα και Ζευγολατιό

Κορωνοϊός: 154 θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:18