search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:41
MENU CLOSE

Χάρι Πότερ: Πόσο κοστίζει «το πιο σπάνιο» αντίτυπο του βιβλίου

07.12.2022 18:21
harry potter spanio vivlio – new
Photo: BNPS

Οι συλλέκτες λένε πως είναι «το πιο σπάνιο βιβλίο του Χάρι Πότερ» και η Κλόε Ίσλεμοντ, που το είχε ξεχασμένο στο πατάρι, το βγάζει σε δημοπρασία ελπίζοντας ότι θα κερδίσει ένα εξαιρετικά σημαντικό ποσό.

Photo: BNPS

Η Κλόε ήταν 16 χρόνων όταν κέρδισε αυτό το βιβλίο, το 2012, σε έναν διαγωνισμό που είχε κάνει ο εκδοτικός οίκος Bloomsbury. «Κράτησα αυτό το βιβλίο τυλιγμένο, στο πατάρι, για χρόνια», λέει η Κλόε, από το Κερκμπραϊντ, που σήμερα είναι πλέον 26 χρόνων.

Η Χλόη σε ηλικία 12 ετών Photo: SWNS

Χρόνια μετά, το ανέσυρε από την σκόνη του παταριού. «Εξακολουθούν να μου αρέσουν τα βιβλία με τον Χάρι Πότερ, αλλά αυτό ήταν ένα βραβείο που κέρδισα πριν από 10 χρόνια. Μάζευε σκόνη όλα αυτά τα χρόνια και τώρα μπορεί να είναι χρήσιμο», λέει στην Sun η Κλόε Ίσλεμοντ, που το βγάζει σε δημοπρασία και ελπίζει ότι θα κερδίσει μέχρι 10.000 λίρες.

Το βιβλίο είναι δερματόδετο, ανήκει σε ειδική έκδοση μόλις 15 αντιτύπων, που έγινε στα 15 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του βιβλίου «Η φιλοσοφική λίθος» και κυκλοφόρησε τότε υπογεγραμμένο από την συγγραφέα Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, ειδικά για τον διαγωνισμό που έγινε από τον εκδοτικό οίκο.

Η 16χρονη Κλόε έπρεπε να εξηγήσει με 50 λέξεις γιατί της άρεσε ο Χάρι Πότερ, έστειλε το κείμενο στον διαγωνισμό και οι κριτές έκαναν επαινετικά σχόλια. Η Κλόε ήταν ανάμεσα στα 14 παιδιά που έφτασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, και τα οποία κέρδισαν από ένα αντίτυπο από την ειδική έκδοση, υπογεγραμμένο από την συγγραφέα.

Photo: SWNS

«Μπήκα στον κόσμο του Χάρι Πότερ όταν ήμουν 5 χρόνων. Τότε είδα την πρώτη ταινία. Μου άρεσε και άρχισα να διαβάζω όλα τα βιβλία. Όλοι ήταν τρελοί με τον Πότερ όταν πήγαινα στο σχολείο. Εγώ ντυνόμουν σαν την Ερμιόνη», λέει η Κλόε.

Η μητέρα της εργαζόταν τότε σε μία βιβλιοθήκη και την ενημέρωσε για τον διαγωνισμό που γινόταν. «Έγραψα πόσο αγαπούσα τις λεπτομέρειες στα βιβλία του Πότερ», προσθέτει, τονίζοντας ότι της πήρε πολύ χρόνο για να μπορέσει να γράψει το κείμενο για το διαγωνισμό.

Ο Τζιμ Σπένσερ, που θεωρείται ειδικός στο να εντοπίζει σπάνια αντικείμενα που σχετίζονται με τον Χάρι Πότερ, λέει ότι ουδέποτε έχει δει κάτι τέτοιο. «Τεχνικά είναι το πιο σπάνιο βιβλίο του Χάρι Πότερ που έχω δει και έχω εξετάσει εκατοντάδες», εξηγεί.

«Πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σπάνιο, είναι το μόνο από τα 15 αντίτυπα που βγήκαν ειδικά για τον διαγωνισμό στην 15η επέτειο από την πρώτη έκδοση του Πότερ. Η αξία του είναι εντελώς αδιευκρίνιστη. Δεν έχω δει να πουλιέται άλλο τέτοιο αντίτυπο, ούτε καν έχω δει μία σχετική φωτογραφία στο διαδίκτυο. Νομίζω ότι θα πιάσει τιμή μεταξύ 5 και 10 χιλιάδων λιρών, αλλά κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί αν βρεθούν δύο ή περισσότεροι άνθρωποι που θα είναι αποφασισμένοι να το αποκτήσουν», προσθέτει ο Τζιμ Σπένσερ.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοκίνητα – αντίκες: Κάποτε κυριαρχούσαν στους δρόμους, τώρα περιμένουν αγοραστή (Video)

Σοκ από τον πρωτοφανή ανεμοστρόβιλο που έπληξε το Κατάρ (Videos)

Ιρλανδία: Σοκάρει η ιστορία 5χρονης που πέθανε από στρεπτόκοκκο – «Μαμά νιώθω ότι πεθαίνω»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:40