search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:13
MENU CLOSE

Αστυνομική επιχείρηση κατά των Ρομά στη Δυτική Αττική – Επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές (Video/Photos)

08.12.2022 18:28
roma4_new

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ από το πρωί της Πέμπτης (8/12) σε καταυλισμούς Ρομά σε Ζεφύρι, Μενίδι και Άνω Λιόσια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σκοπός της επιχείρησης είναι η καταστολή της εγκληματικότητας στην περιοχή, ωστόσο αφορμή δόθηκε από τα επεισόδια που έχουν ξεκινήσει από προχθές.

Η επιχείρηση διεξάγεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή επικρατεί αναβρασμός με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στην Θεσσαλονίκη.

Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος δυνάμεις των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας και όλων των άλλων υπηρεσιών καθώς και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ και οχήματα ρίψης νερού «Αίαντες».

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές, ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Είχε προηγηθεί νύχτα έντασης σε Ασπρόπυργο και Άνω Λιόσια

Έκρυθμη παρέμεινε όλο το βράδυ της Τετάρτης (7/12) η κατάσταση σε Ασπρόπυργο και Άνω Λιόσια εξαιτίας της έντασης μεταξύ Ρομά και της Αστυνομίας.

Αφορμή των επεισοδίων ο πυροβολισμός απο αστυνομικό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη – ο οποίος εξακολουθεί και νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Χθες το βράδυ ομάδα ατόμων Ρομά έκανε διάρρηξη και στη συνέχεια έβαλε φωτιά σε ένα κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο, με τον καπνό να «πνίγει» την περιοχή – μάλιστα  το 112 έστειλε μήνυμα σε όσους βρίσκονταν κοντά στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ να καταφύγουν σε κλειστό κτίριο προκειμένου να αποφύγουν τις επικίνδυνες εισπνοές.

Η περιφερειακή Αιγάλεω είχε ακόμα και το πρωί μεγάλα προβλήματα, αφού από την Αττική Οδό προς τα διυλιστήρια η κυκλοφορία γίνεται μόνο στο ένα ρεύμα, αφού ο δρόμος έχει γεμίσει με μπουκάλια, καμένα λάστιχα και πέτρες.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη για το Μάτι: «Ήρθαμε διακοπές στην Ελλάδα – Πήρα σε μαύρους σάκους την οικογένειά μου»- κατεθεσε μάρτυρας από την Πολωνία

ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Ρητορική μίσους και αντιτσιγγανισμός από τα ΜΜΕ – Είμαστε κομμάτι του ελληνικού λαού

Κούγιας: Ο αστυνομικός ήθελε να πυροβολήσει τα λάστιχα αλλά άλλαξε η φορά της σφαίρας – Είναι ατυχία και για τους δύο! (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:12