search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:37
MENU CLOSE

Κωστής Χατζηδάκης: Διάλογους και SMS από την παρακολούθηση της ΕΥΠ δημοσιεύει το Documento

11.12.2022 17:11
xatzidakis- asfalistiko-new

Διάλογους και SMS του νυν υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, από το διάστημα που ήταν υπουργός Ενέργειας και φέρεται να παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Documento».

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, ο κωδικός παρακολούθησής του ήταν 5046c και αφορούσε το επίσημο κινητό τηλέφωνό του με αριθμό 6979800***.

Ο Κωστής Χατζηδάκης βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις 27 Νοεμβρίου 2020 έως και τις 17 Νοεμβρίου 2022 και στο διάστημα αυτό -σύμφωνα με τους διαλόγους που δημοσιεύονται- επικοινώνησε, μεταξύ άλλων, με τους δημοσιογράφους Θανάση Κουκάκη και Τάκη Χατζή, με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση και με τον επιχειρηματία Αλέξη Πιλάβιο.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Documento», ο υπάλληλος της ΕΥΠ που συντάσσει το σχετικό ενημερωτικό αναφέρει: «Ο στόχος φαίνεται να έχει σχέσεις συνεργασίας παραπάνω από τις προβλεπόμενες, με τον Πρόεδρο (Γιώργο Στάσση – ΓΣ) και Αντιπρόεδρο (Πύρρο Παπαδημητρίου – ΠΠ) της ΔΕΗ. Ο ΚΧ εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτικός στις τηλεφωνικές συνομιλίες με τα παραπάνω άτομα, σε σχέση με άλλες συνομιλίες του ενώ ακόμα φαίνεται να αναζητάει περισσότερες ενδοεταιρικές πληροφορίες για ΔΕΗ”».

Αντίστοιχα, στην επικοινωνία του με τον Αλέξη Πιλάβιο, ο υπάλληλος επισημαίνει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ: «Την ίδια προσοχή στον τρόπο συνομιλίας φαίνεται να έχει με τον Αλέξιο Πιλάβιο (ΑΠ), μέλος ΔΣ Μυτιληναίος ΑΕ. Ο στόχος έπειτα από την απρόσμενη αλλαγή Υπουργείου φαίνεται ιδιαίτερα στεναχωρημένος και στις συνομιλίες του με τον ΑΠ τονίζει τη δυσκολία που θα αντιμετωπίσει ο όμιλος σε θέματα που είχανε συμφωνήσει μεταξύ τους, γεγονός που αναδεικνύει μια πιο ιδιαίτερη συνεργασία».

Σε άλλη συνομιλία του Κωστή Χατζηδάκη με ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού, ο υπάλληλος της ΕΥΠ τονίζει: «Στη συνομιλία του με τον καναλάρχη στις 27/1 1/2020 εμφανίζεται ιδιαίτερα βοηθητικός σε θέμα το οποίο αναφέρεται ότι έχουν επικοινωνήσει διά ζώσης για φωτοβολταϊκά. Ο καναλάρχης ζητάει από τον στόχο να τον συστήσει στην ΕΥΔΑΠ και στις ανανεώσιμες της ΔΕΗ. Ο στόχος φαίνεται να μη θέλει να συνεχίσει τη συζήτηση τηλεφωνικώς και αναφέρει στον καναλάρχη ότι θα το κάνει άμεσα».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, την παραμονή των Χριστουγέννων του 2019, ο Κωστής Χατζηδάκης λαμβάνει μήνυμα από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη στο οποίο του γνωστοποιεί πως η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών ζητά από την Τράπεζα Πειραιώς να καταθέσει μήνυση για να συνεχιστεί η δίωξη εναντίον της προηγούμενης διοίκησης της Τράπεζας σε σχέση με την υπόθεση Σάλλα – Λογοθέτη. Την αποστολή του SMS επιβεβαίωσε στο «Documento» και ο δημοσιογράφος, ο οποίος είχε ασχοληθεί εκτενώς με τα σκάνδαλα της εν λόγω Τράπεζας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο «κοριός» της ΕΥΠ έχει καταγράψει -μεταξύ άλλων- τον Κωστή Χατζηδάκη να συνομιλεί με τον γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, καθώς επίσης και με τον δημοσιογράφο, Τάκη Χατζή.

Η συνομιλία με τον Κωστή Μουσουρούλη

Η εφημερίδα Documento αποκαλύπτει μεταξύ άλλων πως η ΕΥΠ κατέγραψε και μία συνομιλία του Κωστή Χατζηδάκη με τον Κωστή Μουσουρούλη, μετέπειτα συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των περιοχών της δυτικής Μακεδονίας, στις 4 Ιανουαρίου 2021, την ημέρα του ανασχηματισμού. «Ο στόχος είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για το πιθανό ανασχηματισμό» αναφέρει ο υπάλληλος της ΕΥΠ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Το απόσπασμα του διαλόγου που δημοσιεύει η εφημερίδα είναι το εξής:

Κωστής Μουσουρούλης: «Ου Παναγία μου! Πρέπει να βρεις καλό staff με το αντικείμενο κόλαση. Και εσύ δεν το ξέρεις και καλά το αντικείμενο»

Κωστής Χατζηδάκης: «Προφανώς. Δεν ξέρω καθόλου τον χώρο»

Κωστής Μουσουρούλης: «Τώρα και τι μεταρρυθμίσεις να κάνεις εκεί πέρα, ό,τι ακουμπήσεις, δαγκώνει»

Κωστής Χατζηδάκης: «Μόνο με αυτή τη λογική»

Κωστής Μουσουρούλης: «Πω πω, συνταξιοδοτικό ξέρεις;»

Κωστής Χατζηδάκης: «Μην με αγχώνεις, ρε Κωστή!»

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: Αξιοποίησαν την Καϊλή ως «Δούρειο Ίππο» για τις υποκλοπές και τώρα στην ΝΔ κάνουν ότι δεν την ξέρουν

Προκόπης Παυλόπουλος: «Πολιτικό άγος» χαρακτηρίζει τις υποκλοπές

Εύα Καϊλή: Στις 3 το μεσημέρι οι ανακοινώσεις από τις βελγικές Αρχές για το Qatargate

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:36