search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:13
MENU CLOSE

Qatargate: «Οι διακοπές των 100.000 ευρώ – Γυναίκα και κόρη γνώριζαν» – Τι γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ για τον «εγκέφαλο» του σκανδάλου

11.12.2022 19:32
pantzeri

Τελειωμό δεν έχουν τις τελευταίες ώρες τα δημοσιεύματα των ιταλικών ΜΜΕ αναφορικά με τον «εγκέφαλο» του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται η Εύα Καϊλή που είναι προσωρινά κρατούμενη.

Ο λόγος για τον Αντόνιο Παντζέρι που περιγράφεται από τον ιταλικό Τύπο ως ένας «μακιαβελικός» άνδρας που ξόδευε αστρονομικά ποσά για χλιδάτες διακοπές. Ειδική μνεία γίνεται και στον ρόλο της οικογενείας του που γνώριζε για τις ατασθαλίες.

«Ο Αντόνιο Παντζέρι και οι διακοπές των 100 χιλιάδων ευρώ: γυναίκα και κόρη γνώριζαν», είναι ο τίτλος της Corriere Della Sera, ενώ η La Stampa στέκεται στο ότι η σύζυγός του, σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, έχει κάνει αναφορά σε «κομπίνες» του πρώην ευρωβουλευτή.

Η La Repubblica, με τη σειρά της, υποστηρίζει ότι ο Παντζέρι και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι δηλαδή ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, «φέρονται να είχαν τις πρώτες επαφές με Καταριανούς κατά την περίοδο 2016-2018».

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, η οικογένεια του Παντζέρι φέρεται να ξόδεψε 100.000 ευρώ για θερινές διακοπές, ενώ η σύζυγός και η κόρη του, οι οποίες ετέθησαν σε κατ’ οίκον κράτηση στην Ιταλία, φέρονται να γνώριζαν για τις δοσοληψίες του.

Τόσο που η σύζυγός του, σύμφωνα με την εφημερίδα, σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις έχει κάνει αναφορά σε «κομπίνες» του πρώην ευρωβουλευτή.

Προς το παρόν, ο συνήγορος υπεράσπισής τους ανακοίνωσε ότι θα απαντήσουν στις κατηγορίες μόνον όταν οι βελγικές αρχές στείλουν στους Ιταλούς δικαστικούς την πλήρη δικογραφία που τους αφορά.

Σε ό,τι αφορά την οικογένεια του Παντζέρι, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται, επίσης, σε «άνετη χρήση πιστωτικής κάρτας η οποία δεν ήταν ιδιοκτησίας τους» και σε δώρα που φέρονται να προήλθαν και από τον πρέσβη του Μαρόκου.

Το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, τέλος, γράφει ότι, βάσει των εγγράφων της έρευνας, «ο Παντζέρι βαρύνεται με υποψίες που αφορούν πολιτικού είδους παρεμβάσεις σε μέλη που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκου, με χρηματικό αντίτιμο».

Διαβάστε επίσης:

Qatargate: Η πρώτη αντίδραση του Κατάρ για τις αποκαλύψεις

Μεξικό: Σεισμός 6 Ρίχτερ – Έγινε αισθητός από την πρωτεύουσα ώς το Ακαπούλκο (Video)

Υπόθεση Καϊλή: Οι αντιδράσεις από τη Γερμανία για το σκάνδαλο με την Ελληνίδα πολιτικό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59