search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:08
MENU CLOSE

Εύα Καϊλή: Ποιος παίρνει την έδρα της αν παραιτηθεί μετά από πιέσεις από το Ευρωκοινοβούλιο

12.12.2022 06:30
eva-kaili-12-new

Η επόμενη μέρα για την Εύα Καϊλή φαίνεται ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολη, την ώρα που έχει ανοίξει και η συζήτηση για το πολιτικό της αύριο στην Ευρωβουλή.

Και αυτό γιατί πέρα από το ΠΑΣΟΚ που της ζήτησε να παραδώσει την έδρα, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα της πήρε όλες τις αρμοδιότητες που είχε ως Αντιπρόεδρος. Στις Βρυξέλλες γίνεται κουβέντα ακόμα και για απομάκρυνση της με τα γραφειοκρατικά ζητήματα βέβαια να περιπλέκουν τα πράγματα καθώς όπως εξηγούν νομικοί κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο εύκολο.

Σε κάθε περίπτωση αν η Εύα Καϊλή απομακρυνθεί από την Ευρωβουλή τότε την έδρα της θα την πάρει ο Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος είχε διαφορά 5.650 σταυρών με την κ. Καϊλή και βρέθηκε στην 3η θέση.

Η βεντάλια ανοίγει ακόμα περισσότερο όταν έρθει η στιγμή και παραιτηθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης για να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές καθώς είναι δεδομένο ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2023, ενώ οι ευρωπαϊκές εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2024. Τότε, ο επόμενος είναι ο Γιώργος Καμίνης ο οποίος είχε βγει τέταρτος με 106.800 σταυρούς περίπου.

Διαβάστε επίσης:

Ο… αναλυτής δημοσκοπήσεων που αναζητεί την έδρα του

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Αστειότητες και φτηνός αντιπερισπασμός του κ. Οικονόμου – Ποιοι ήταν τελικά οι λόγοι παρακολούθησης του Χατζηδάκη;»

Λαμία: Κάτοικοι περιφρουρούν την Εθνική Οδό για να μην προκαλέσουν ατυχήματα αγέλες αγριογούρουνων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:04