search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 05:41
MENU CLOSE

Κείμενο υπογραφών 270 μελών του ΣΥΡΙΖΑ, κατά του επιδόματος στους ένστολους

14.12.2022 20:57
synedrio syriza543- new

Αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις για το επίδομα των 600 ευρώ στους ένστολους έχουν ξεσπάσει στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μερίδα της βάσης του, των φίλων και οπαδών από χθες εκδηλώνει έντονη κριτική και δυσαρέσκεια εντός κι εκτός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δεδομένου για την ψήφιση και κυρίως για την συγκυρία.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Δευτέρας ψήφισε «όχι», όμως όπως υποστηρίζεται αυτό συνέβει εκ παραδρομής, καθώς η εισηγήτρια μπέρδεψε την τροπολογία με τροπολογία του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής, το πρωί της Τρίτης, όταν άνοιξαν οι υπηρεσίες της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε την διόρθωση της ψήφου σε «Ναι» ενώ περίπου την ίδια ώρα, γινόταν γνωστή η είδηση ότι κατέληξε τελικά ο Κώστας Φραγκούλης, ο 16χρονος Ρομά τον οποίο πυροβόλισε αστυνομικός μετά από καταδίωξη στις 5 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται δε πως δυο- τρεις μέρες μετά τον πυροβολισμό ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Τάκης Θεοδωρικάκος εξήγγειλε το επίδομα προς τους ένστολους, κάτι που από μεγάλη μερίδα του αριστερού κοινού εκλήφθηκε ως επιβράβευση στην αστυνομική αυθαιρεσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το επίδομα τελικώς με το σκεπτικό ότι πρόκειται για οικονομική ενίσχυση προς ομάδα εργαζομένων, ωστόσο 270 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (ως επί το πλείστον πρόσκεινται στην εσωκομματική μειοψηφία) με κείμενό τους διαχωρίζουν τη θέση τους και διακηρύσσουν «όχι στο όνομά μας».

Μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για «πρόκληση» να ψηφίζεται το επίδομα των 600 ευρώ την ημέρα του θανάτου του 16χρονου, χαρακτηρίζουν το επίδομα, «προεκλογικό επίδομα εξαγορά των ενστόλων» και ζητούν από την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ να επανατοποθετηθεί, ενώ σε κάθε περίπτωση δηλώνουν ότι τέτοιες πράξεις δεν τους εκπροσωπούν.

Αναλυτικά το κείμενο υπογραφών:

«Όχι στο όνομά μας!

Η χώρα μας στιγματίστηκε  από μια ακόμη αστυνομική δολοφονία. Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου πέθανε χτυπημένος από αστυνομικά πυρά ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης. Η οργή και η απαίτηση για Δικαιοσύνη εκφράζονται  με συγκεντρώσεις χιλιάδων ανθρώπων στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και όλων των πόλεων. Είμαστε όλοι/ες εκεί!

Σε αυτή τη σημαδιακή μέρα βρήκε η κυβέρνηση να φέρει για ψήφιση το επίδομα των 600 ευρώ στην Αστυνομία. Είναι πρόκληση! Ειδικά, σε μια περίοδο που η Αστυνομία επιδίδεται συστηματικά σε άγρια καταστολή κάθε κοινωνικού αγώνα. Αστυνομία, Λιμενικό και παρακρατικοί μηχανισμοί, πραγματοποιούν τις εγκληματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και στον Έβρο, με αποτέλεσμα αλλεπάλληλες καταδίκες της Ελλάδας. Με πιο πρόσφατη αυτήν του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το έγκλημα στο Φαρμακονήσι, επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η ψήφιση του προεκλογικού  επιδόματος εξαγοράς των ενστόλων,  από δυνάμεις της Αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΚΚΕ, είναι μια πράξη που προκαλεί αποστροφή και έντονο προβληματισμό στον κόσμο της Αριστεράς. Αφού την εμφανίζει να ταυτίζεται με απεχθείς και καταδικασμένες από την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος όψεις του παλαιοκομματισμού,  που καμιά σχέση δεν έχουν με την “ταξική μεροληψία” και την απαραίτητη ενίσχυση των πιο ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας. 

Αντί να τεθεί όρος και προϋπόθεση  να επεκταθεί το επίδομα σε μια σειρά από κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων κυρίως στο χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης, μαζί με το θέμα  της γενικότερης αύξησης των μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα  σε συνθήκες τρομακτικής μείωσης των εισοδημάτων,  ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ΚΚΕ, ψήφισαν μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ,  το επίδομα που επιβραβεύει και παροτρύνει τους “πραίτορες” του κ. Θεοδωρικάκου και του κ. Μητσοτάκη, να εκτελούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση το έργο της καταστολής και του αυταρχισμού. Αντί για μια δημοκρατική Αστυνομία στην υπηρεσία του Πολίτη, η ΝΔ υποθάλπει και ανέχεται μια Αστυνομία με συμπεριφορές ακραία αυταρχικές και αναίτια επιθετικές.

Όλοι και όλες που υπογράφουμε το κείμενο, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για αυτή τη στάση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Ζητάμε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που όταν ανακοινώθηκε το επίδομα το χαρακτήρισε μέσω του αρμόδιου τομεάρχη  “μαυρογιαλουρισμό του κ. Μητσοτάκη”, να επανατοποθετηθεί επί του θέματος στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Σε κάθε περίπτωση διακηρύσσουμε ότι πράξεις όπως αυτή μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους και  δεν μας εκπροσωπούν.

 Όχι στο όνομά μας!».

Το κείμενο με τις υπογραφές:

Τελικώς, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχώρησε σε κατάθεση τροπολογίας για την επέκταση του επιδόματος στους εργαζόμενους στην υγεία, την εκπαίδευση και την καθαριότητα.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Μητσοτάκη στον Ανδρουλάκη: Θέλει συγκυβέρνηση με Τσίπρα- Μικρότητα να προσπαθεί να μας «φορτώσει» την Καϊλή

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Καταλυτικές οι συγκρίσεις με το Βέλγιο όπου φτάσαμε να εξάγουμε διαφθορά

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τροπολογία για επέκταση των 600 ευρώ σε εργαζόμενους στην υγεία, την παιδεία και την καθαριότητα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02