search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 14:44
MENU CLOSE

Προκλητικό σκίτσο Charlie Hebdo για Qatargate: «Ευτυχισμένος Εμίρης με π@@τάνες και ευρωβουλευτίνες»

14.12.2022 14:30
hebdo

Ευτυχής Καταριανός στην Ευρώπη. Υπό τον τίτλο αυτό, το γαλλικό σατιρικό έντυπο Charlie Hebdo, κυκλοφορεί με εξώφυλλο ένα σκίτσο όπου ένας Άραβας έχει στα πόδια του δύο γυναίκες.

Η μία είναι ξανθιά, με φόρεμα που αποκαλύπτει  πλούσιο μπούστο από το οποίο ξεχειλίζουν χαρτονομίσματα και η άλλη είναι πιο συντηρητικά ντυμένη, αλλά έχει επίσης το … χάρισμα να ξεχειλίζει από χαρτονομίσματα.

Οι δύο γυναικείες φιγούρες δείχνουν το ίδιο ευτυχείς στα πόδια του Άραβα, ο οποίος εξηγεί ότι είναι «ευτυχής στην Ευρώπη» με «putes» και «debutes».

 Είναι προφανές το λογοπαίγνιο που επιτρέπει η γαλλική γλώσσα: ο Καταριανός είναι ευτυχής στην Ευρώπη «με πουτ@ν..ς» – χαρακτηρισμός που αποδίδεται στη γυναικεία ξανθιά φιγούρα και «με βουλευτίνες»- ιδιότητα που αποδίδεται στην άλλη φιγούρα, που είναι συντηρητικά ντυμένη.

Η παραπομπή που γίνεται από το Charlie Hebdo στο αποκαλούμενο Qatar Gate, στο οποίο φέρεται εμπλεκόμενη η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, είναι προφανής στο πρωτοσέλιδο σκίτσο.

Το γαλλικό σατιρικό έντυπο είναι γνωστό για την έντονη κριτική που ασκεί – χωρίς όρια- με αφορμή θέματα θρησκευτικών ελευθεριών και διαφάνειας.

Διαβάστε επίσης:

Εύα Καϊλή: Νέες φωτογραφίες από τις βαλίτσες με τα μετρητά

Εύα Καϊλή – Qatargate: «Μιλάνε» τα «τούβλα» με τα ακυκλοφόρητα μετρητά – Πού οδηγούν τους Βέλγους αστυνομικούς

Bild: Το «προφητικό» βίντεο της Εύας Καϊλή – «Δάγκωσε το μήλο της διαφθοράς και εκδιώχθηκε από τον παράδεισο της ΕΕ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 14:42