Σάλος στη Βρετανία: Βουλευτές συμμετείχαν σε επίσημες αποστολές για να κάνουν «σεξοτουρισμό»
Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία όπου βουλευτές κατηγορούνται ότι εκμεταλλεύονταν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό για να… ξεσκάσουν.
Το Politico κάνοντας ρεπορτάζ για το θέμα επικαλείται μαρτυρίες βουλευτών, βοηθών και διπλωματικών και κοινοβουλευτικών αξιωματούχων, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι κάποια ταξίδια κατέληγαν σε νύχτες με ξέφρενα πάρτι.
Ένας πρώην συντηρητικός βουλευτής, που σήμερα είναι μέλος της Βουλής των Λόρδων, είχε φτάσει στο σημείο να ζητήσει από αξιωματούχους χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας, που τον είχε προσκαλέσει, να του πουν πού βρίσκεται ο πλησιέστερος οίκος ανοχής. Ο βουλευτής συμμετείχε σε διακομματική επιτροπή και δεν έχασε την ευκαιρία να ξεδώσει, ξεχνώντας τα επίσημα καθήκοντά του.
Ένας άλλος βουλευτής του συντηρητικού κόμματος και πρώην υπουργός, συνήθιζε μετά από τέτοια ταξίδια να παραμένει στη χώρα την οποία επισκεπτόταν, δείχνοντας «το ενδιαφέρον του για ντόπια κορίτσια», σύμφωνα με δύο πρώην συναδέλφους του, που μίλησαν στο Politico. «Έδειχνε ενδιαφέρον για όμορφα νεαρά κορίτσια. Συνήθιζε να παραμένει εκεί μετά τις επίσημες επισκέψεις και συνδεόταν με νεαρές γυναίκες», περιέγραψε ο ένας βουλευτής.
Οι αξιωματούχοι των χωρών που προσκαλούσαν αυτούς τους βουλευτές δίσταζαν να εκφράσουν τις επιφυλάξεις τους, από το φόβο της επιρροής που ασκούσαν οι κοινοβουλευτικοί στο παλάτι.
Στις διακομματικές αποστολές συμμετείχαν βουλευτές από τα ορεινά έδρανα της βρετανικής βουλής, οι οποίοι έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ταξίδια σε συγκεκριμένες χώρες, όπου μάλιστα τα έξοδα κάλυπταν οι χώρες που προσκαλούσαν τις επιτροπές αυτές, ή και ιδιωτικές εταιρίες.
Για την υπόθεση έχει ξεκινήσει έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας πάνω από δέκα κυβερνητικοί αξιωματούχοι και βουλευτές έχουν καταθέσει ότι ορισμένοι συνάδελφοί τους μεθούσαν και είχαν απρεπή συμπεριφορά, αντιμετωπίζοντας αυτές τις αποστολές σαν «ταξίδια αναψυχής».
Αξιωματούχοι χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας επιβεβαιώνουν στο Politico ότι βρετανοί βουλευτές συμμετείχαν σε πάρτι με νεαρά κορίτσια και αγόρια, τα οποία οργανώνονταν για την σεξουαλική ικανοποίηση των βουλευτών.
Διαβάστε επίσης:
Τύχη «βουνό» για 2χρονο μπόμπιρα στην Ουγκάντα: Τον κατάπιε ιπποπόταμος αλλά τον έφτυσε ζωντανό