search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 21:51
MENU CLOSE

Ληστεία στη Rolex: «Κλειδί» ο σειριακός αριθμός των ρολογιών – Στόχος ληστών το κατάστημα και παλαιότερα

20.12.2022 19:14
rolex listeia876- new

Σε αγώνα δρόμου οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό των δραστών της ένοπλης ληστείας  που σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας σε κατάστημα της Rolex.

Οι δράστες έφυγαν με πάνω από 20 ρολόγια, πολύ μεγάλης αξίας, τουλάχιστον 5.000 ευρώ το ένα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο Μάνος Καρτσωνάκης, κοσμηματοπώλης, έμπορος επώνυμων ρολογιών, σημείωσε πως «τα ρολόγια αυτά είναι σίγουρα μεγάλης αξίας, άνω των 5.000 ευρώ το καθένα, πολύ παραπάνω αν είναι από χρυσό ή διαμάντια».

Σύμφωνα με τον έμπορο, κάθε φορά που ένας πελάτης πηγαίνει σε ένα κατάστημα ρολογιών να πουλήσει κάτι, ο έμπορος επικοινωνεί με την επίσημη αντιπροσωπεία που «έχει μια βάση δεδομένων με όλους τους σειριακούς αριθμούς των ρολογιών, τι μοντέλο είναι, τι χρονολογίας. Γνωρίζει αν έχει κάποιο θέμα, κάποιο πρόβλημα». Έτσι, σε περίπτωση που είναι κλεμμένο, ο κάτοχός του συλλαμβάνεται.

Το χρονικό της ληστείας

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τέσσερα άτομα με όπλα και full face που επέβαιναν σε δύο μηχανές χωρίς πινακίδες εισέβαλαν στην επιχείρηση που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη και αφαίρεσαν πολλά ρολόγια αξίας.

Στο σημείο βρέθηκε και ένα σφυρί, με το οποίο κατά πάσα πιθανότητα έσπασαν την βιτρίνα oι δράστες. To αντικείμενο είναι κομβικής σημασίας, καθώς πιθανότατα αποκαλύψει κρίσιμα στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή της πλατείας Κολοκοτρώνη αλλά και των παράπλευρων δρόμων σε αυτή, προκειμένου να βρουν την διαδρομή που ακολούθησαν για να φτάσουν στο κατάστημα αλλά και τον τρόπο διαφυγή τους.

Στο στόχαστρο των ληστών το ίδιο κατάστημα και στο παρελθόν

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο κατάστημα της εταιρείας Rolex είχε γίνει ξανά στόχος ληστών στο παρελθόν.

Ειδικότερα, το 2003 είχε σημειωθεί ληστεία στο εν λόγω κατάστημα ρολογιών, ενώ παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε και το 2018 σε κατάστημα της ίδιας εταιρείας στην οδό Βαλαωρίτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2018 ένας Μολδαβός είχε ληστέψει κατάστημα της Rolex στην οδό Βαλαωρίτου. Ο δράστης συνελήφθη και τα ρολόγια είχαν βρεθεί στην Ελλάδα, ενώ ένα είχε πωληθεί στην Αγγλία.

Ο Μολδαβός ληστής, περίπου 35-40 ετών, φορώντας κοστούμι και με απόλυτη ψυχραιμία, είχε μπει στο κατάστημα της Rolex στην οδό Βαλαωρίτου παριστάνοντας τον πελάτη και άρπαξε 30-40 ρολόγια, αξίας περίπου 500.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας όπλο για να απειλήσει υπαλλήλους και πελάτες. Στη συνέχεια, ο δράστης απομακρύνθηκε με τα πόδια και διέφυγε με ταξί από την οδό Πανεπιστημίου.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέος ιατροδικαστής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παθολογικού θανάτου της Ίριδας (Video)

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στην Εύβοια

Έξοδος Χριστουγέννων: Σε ισχύ από την Παρασκευή τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 21:39