search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 03:14
MENU CLOSE

Ακάρ: «Η Ελλάδα συνεχίζει την επεκτατική, εχθρική πολιτική – Αγνοεί τις βασικές αρχές του ΝΑΤΟ»

21.12.2022 16:59
akar2112_new

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με τους ομολόγους του της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν.

«Η Τουρκία παλεύει για την ειρήνη και τη σταθερότητα στο Αιγαίο, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει την επεκτατική, εχθρική πολιτική, απειλώντας τη σταθερότητα», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αυτές οι εχθρικές κινήσεις δείχνουν την υπεροψία της Αθήνας, που αγνοεί τις βασικές αρχές του ΝΑΤΟ».

«Περιμένουμε συγκεκριμένα βήματα από τις ΗΠΑ για την πώληση των μαχητικών F-16», δήλωσε παράλληλα, τη στιγμή που πολλοί Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές έχουν εκφράσει την εναντίωσή τους στην προμήθεια των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων στην Άγκυρα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Τούρκος υπουργός είπε: «Η γείτονάς μας η Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές της πολιτικές. Κάθε μέρα προσθέτει νέες προκλήσεις. Η τελευταία ήταν να κλειδώσει τα αεροσκάφη μας. Έχει δοθεί η απαραίτητη απάντηση. Έχουν γίνει τόσο θρασείς που αγνοούν τις θεμελιώδεις αρχές του ΝΑΤΟ. Ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ οφείλουν να λειτουργούν με κοινή λογική και να καταβάλλουν προσπάθεια γι’ αυτό.

Αν και είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός και δεν θα το κάνουμε στο μέλλον. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της χώρας μας και του έθνους μας. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην Κύπρο ή στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

Διαβάστε επίσης:

Καυγάς Μαρκόπουλου – Πολάκη στη Βουλή για το market pass

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Χειμάρρα αύριο ο πρωθυπουργός – Το ταξίδι είχε ακυρωθεί

Οικονόμου για Σπυράκη: «Θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η υπόθεση» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 02:05