search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 18:04
MENU CLOSE

Πρόκληση από τον πρόεδρο της Αλβανίας – Ζήτησε να κατέβει η ελληνική σημαία κατά την επίσκεψή του σε μειονοτικές περιοχές

21.12.2022 21:00
ipeiros_new

Σε μια ακραία πρόκληση προχώρησε ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Μπαϊράμ Μπεγκάι, την παραμονή της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στις μειονοτικές περιοχές της Βορείου Ηπείρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπαϊράμ Μπεγκάι πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Δήμο Φοινίκης και φτάνοντας στο Δημαρχείο αρνήθηκε να εισέλθει στο κτίριο για την συνάντηση με το Δήμαρχο της περιοχής.

Ο λόγος; Ότι κυμάτιζε η ελληνική σημαία μαζί με την αλβανικήόπως προβλέπεται από τις διεθνείς συνθήκες για την επίσημα αναγνωρισμένη μειονοτική ζώνη.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, το αίτημα του Αλβανού προέδρου δεν έγινε αποδεκτό με τον ίδιο να συνεχίζει την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής.

Νωρίτερα ο Μπαϊράμ Μπεγκάι είχε βρεθεί στο Αλύκο των Αγίων Σαράντα για κατάθεση στεφάνου στο μνημείων τεσσάρων Βορειοηπειρωτών που δολοφονήθηκαν πριν 32 χρόνια στα σύνορα, κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν στην Ελλάδα.

Και εκεί ο Αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαίτησε την υποστολή και την απομάκρυνση της ελληνικής σημαίας. Οι τοπικές αρχές, συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του,  γεγονός το οποίο  προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στους κόλπους της μειονότητας.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη: Την απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων πρότεινε ο εισαγγελέας

Τραγωδία στην Κοζάνη: Ηλικιωμένος πέθανε αβοήθητος σε διαμέρισμα ενώ η σύζυγός του ήταν εγκλωβισμένη στο ασανσέρ για ώρες

Θεσσαλονίκη: Νεκρή 60χρονη σε διαμέρισμα – Ο γιος της ομολόγησε ότι την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 18:04