search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 11:15
MENU CLOSE

Τροχαίο με Έλληνες στη Ρουμανία: «Ήταν σαν να έπεσε ξαφνικά επάνω μας ένα τρένο»- Τι είπε ο οδηγός του λεωφορείου

25.12.2022 21:26
voukouresti – troxaio765- new

Για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα με τους Έλληνες εκδρομείς στη Ρουμανία μίλησε ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου.

Ο οδηγός του πούλμαν δίνει, μέσω του δικηγόρου του τη δική του εκδοχή για το δυστύχημα με την προειδοποιητική πινακίδα για το ύψος.

Οδηγούσε 18 ολόκληρες ώρες. Δεν έτρεχε και ήταν προσεκτικός, εκτός από εκείνα τα μοιραία δευτερόλεπτα που αποφάσισε να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας και να οδηγήσει το τουριστικό λεωφορείο στο σημείο που έγινε το μοιραίο δυστύχημα.

Συγκλονισμένος, ο οδηγός του πούλμαν, μιλά στο MEGA και αδυνατεί να ξεχάσει την στιγμή της τρομακτικής σύγκρουσης που κόστισε τη ζωή σε έναν 53χρονο επιβάτη.

«Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη. Δε θα μπορούσε κανένας να το αποφύγει. Ήταν σαν να έπεσε ξαφνικά επάνω μας ένα τρένο».

Ο ίδιος σημειώνει ότι «όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Είπα ότι δε θα βγει κανένας ζωντανός».

«Κανένας δεν πίστεψε πως θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί. Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου και είπα ‘από εδώ δε θα βγει κανένας ζωντανός’. Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία που μου έδειξε το GPS. Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή, πάτησα απότομα φρένο αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα. Δεν έτρεχα».

Ο δικηγόρος του οδηγού του μοιραίου λεωφορείου Αλέξανδρος Ματέσκου, υποστήριξε πως του είπε ο πελάτης του: «Πήρα όλα τα μέτρα και δεν μπορούσα κύριε Αλέξανδρε να κάνω κάτι άλλο. Έπεσε ένα… τρένο πάνω μας» ενώ ο δικηγόρος συμπλήρωσε πως «όταν άκουσε από κάποιον ότι υπάρχει ένας νεκρός έκλαιγε».

Υπογράμμισε πως ο οδηγός του είπε: «Mε πήγε το gps. Διάλεξα που να πάω και πήγα αριστερά» ενώ τόνισε: » Με την κεραία χτύπησε η πινακίδα, που προβλέπει το ύψος και άμεσα φρέναρε».

Ο δικηγόρος του οδηγού μάλιστα πρόσθεσε: «Η προειδοποιητική μπάρα ήταν πολύ βαριά, εκατοντάδες κιλά. Δεν έπεσε από ψηλά (για να το κάνει έτσι)».

Ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου από τον Βόλο, εξετάζεται ως ύποπτος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ως ύποπτος για σωματικές βλάβες σε 25 άτομα.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικες τουρκικές προκλήσεις: Τρία οπλισμένα F-16 και ένα drone πάνω από το Αιγαίο

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Αναζητείται ο εμπνευστής των βασανιστηρίων, φόβοι ότι μπορεί να έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Θρίλερ στην Εύβοια: Άντρας βγήκε στον δρόμο και απειλούσε με μαχαίρι τους περαστικούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 11:15