search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 22:17
MENU CLOSE

Μετ’ εμποδίων η επίσκεψη Δένδια στο Άγιον Όρος

28.12.2022 13:28
dendias new

Μετ’ εμποδίων ξεκινησε η επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στο Άγιον Όρος

Συγκεκριμένα η πυκνή ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή περιόριζε την ορατότητα και εμπόδισε το ελικόπτερο που τον μετέφερε να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο των Καρυών. Ο πιλότος δεν κατάφερε να το προσγειώσει ούτε στο ελικοδρόμιο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου. Τελικά κατέβηκε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.  

Οπως διαβάζουμε στο voria.gr η διήμερη επίσκεψη του Νίκου Δένδια είναι η πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στο Άγιον Όρος από το 2011.

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους θα υποδεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών στον Ιερό Ναό Πρωτάτου, όπου θα τελεσθεί Δοξολογία. Στη συνέχεια, θα λάβει χώρα δεξίωση και έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Κοινότητας, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο κτήριο της διοίκησης του Αγίου Όρους, καθώς και επίσκεψή του στις μονές Παντοκράτορος και Ξενοφώντος.

Αύριο, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τις μονές Διονυσίου και Δοχειαρίου.

Επισημαίνεται πως η ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπείται στην Αθωνική Πολιτεία από τον διοικητή του Αγίου Όρους, η εποπτεία του οποίου ανήκει στον υπουργό Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης

ΜέΡΑ25: Ο Βαρουφάκης «απαντάει» στον Τσίπρα με… ηχηρά ονόματα

Το δηκτικό σχόλιο Κύρτσου για Καϊλή: Πραγματικό ταλέντο για… Netflix

Μπακογιάννης στο πλευρό του Ιμάμογλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 22:14