search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:52
MENU CLOSE

Κούκλα από πορσελάνη «μιλά» με τη φωνή της Μίρκας Παπακωνσταντίνου στο Δεύτερο πρόγραμμα

29.12.2022 16:17
mirka_new

Ιστορίες παράλληλες σε διαφορετικές χρονικές στιγμές ξετυλίγονται τη Δευτέρα (2/1) στις 21.00 με αφηγητή μια πορσελάνινη κούκλα δημιουργώντας εικόνες και συναισθήματα με την φωνή και την ερμηνεία της Μίρκας Παπακωνσταντίνου στην εκπομπή «Άκου! Η παράσταση αρχίζει» από του Δεύτερου προγράμματος της ΕΡΑ και τους 103,7 FM.

Με το θεατρικό έργο «Πορσελάνη» του Δημήτρη Χαλιώτη ανοίγει το νέο έτος, τρίτο κατά σειρά, των νέων ραδιοφωνικών θεατρικών παραγωγών στο Δεύτερο.

Στο έργο του Χαλιώτη  μια πορσελάνινη κούκλα, φτιαγμένη στη Λιμόζ της Γαλλίας, στα τέλη του 19ου αιώνα, βρίσκεται ξεχασμένη στη βιτρίνα ενός παλαιοπωλείου στην Αθήνα, εδώ και 25 χρόνια.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λίγες ώρες πριν κλείσει το παλαιοπωλείο, ένας άστεγος, αποφασίζει να την κάνει δική του. Και μαζί, ξεκινούν μια διαδρομή στην Αθήνα τού σήμερα.

Στην πορσελάνινη κούκλα που τη λένε Μπλοντίν δίνει «ζωή» με τη φωνή της η Μίρκα Παπακωνσταντίνου σε σκηνοθετική καθοδήγηση του Τάκη Τζαμαργιά και σε επιμέλεια Σιδερή Πρίντεζη.

«Δύο παράλληλες ιστορίες, μια στο παρελθόν και μια στο παρόν, ξετυλίγονται με κοινό αφηγητή την κούκλα. Από τη μία, το ταξίδι ζωής της κούκλας, που διατρέχει σχεδόν 150 χρόνια ζωής σε διαφορετικές χώρες και εποχές. Από την άλλη, η ιστορία του άστεγου στο σήμερα, μέσα από τα μάτια της κούκλας.

 Δύο ιστορίες που τέμνονται με έναν αλλόκοτο τρόπο. Λόγος, ήχοι και μουσική συντελούν στο να ειπωθούν ανθρώπινες ιστορίες από τη Γαλλία της Μπελ Επόκ έως την Ελλάδα της κρίσης.

Ένας μονόλογος γι’ αυτά που χάσαμε και γι’ αυτά που κερδίσαμε, αλλά και μια ιστορία για την αγάπη. Διότι στο τέλος μόνο η αγάπη μένει», δίνει μια ιδέα για την ραδιοφωνική θεατρική παράσταση ο σκηνοθέτης.

Η πρωτότυπη μουσική του Μιχάλη Γούτη –ειδικά γραμμένη για τη συγκεκριμένη ραδιοφωνική παρουσίαση του έργου– δημιουργεί ένα ολόκληρο μουσικό και ηχητικό σύμπαν που αγκαλιάζει την αφήγηση της κούκλας.

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Οικονόμου στη θέση του Οικονόμου – Αίνιγμα με τον προεκλογικό εκπρόσωπο του κόμματος

OPEN: Αυτό είναι το φαβορί για τη θέση της Πόπης Τσαπανίδου στο κεντρικό δελτίο (video)

Τηλεθέαση με «συντηρητικά» – Επικεφαλής ο Alpha (πίνακας)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:52