search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:08
MENU CLOSE

Παιδοκτονία στη Βέροια: «Δεν το χωράει το μυαλό μου», λέει ο πατέρας του βρέφους – Τι «έδειξε» η νεκροψία (videos)

02.01.2023 15:01
aliakmonas_new

Συγκλονισμένη η χώρα, παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τη δολοφονία του 11 μηνών βρέφους από τη μητέρα του, στη Βέροια.

Ο νεαρός πατέρας μίλησε στο newsit.gr για την τραγωδία στη Βέροια, λέγοντας πως δεν γνώριζε για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η 29χρονη.

«Δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε. Εγώ μόνο πάλευα για το μωρό. Ήθελα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα για αυτό το μωρό. Πάλευα για να αναγνωρίσω αυτό το παιδί, ήθελα να πάω να το κάνω αλλά δεν πρόλαβα. Ήθελα να κινηθώ και νομικά γιατί υπήρχε μία άρνηση απο την μητέρα του και απο την οικογένεια της. Δεν με άφηναν να το αναγνωρίσω.

Πήγαινα στο σπίτι για να δώ το παιδί και συναντούσα έναν τοίχο μπροστά μου. Λένε ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα, δεν ήταν σύζυγος μου για να τη γνωρίζω καλά. Ήταν απλά η μητέρα του παιδιού μου. Όσο κατάφερνα και το έβλεπα στο σπίτι το παιδί ήταν μια χαρά, καλοχτενισμένο, περιποιημένο, το έπαιρνα να το πάω στο γιατρό, το επέστρεφα στο σπίτι και έφευγα.

Δεν ξέρω πως της ήρθε να το κάνει. Δεν το χωράει το μυαλό μου. Την έψαχναν αυτές τις μέρες και εγώ το έμαθα απο την αστυνομία που με κάλεσαν για να με ενημερώσουν. Εκεί τα έμαθα όλα, δεν είχα καμία γνώση του τι γινόταν. Μακάρι να γνώριζα. Το δικό μου θέμα ήταν να ήταν υγιές το μωρό. Τελευταία φορά το είδα στις 2 Δεκεμβρίου που πήγα να το πάρω να το πάω στον παιδίατρο και αυτή μου είπε να φύγω, δεν με άφησε», είπε.

Ασφυκτικό θάνατο στο νερό «έδειξε» η νεκροψία

Η νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή στη σορό του 11 μηνών βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό στον ποταμό Αλιάκμονα, «έδειξε» ασφυκτικό θάνατο μέσα στο νερό. 

Αυτό σημαίνει πως το παιδί ήταν ζωντανό όταν έπεσε στα παγωμένα νερά του ποταμού.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν δαγκωματιές στο κορμί του βρέφους, οι οποίες έγιναν αφού ήταν ήδη νεκρό, με συνέπεια την απώλεια μυϊκής μάζας.

«Το έκανα για να εκδικηθώ τον πατέρα του μωρού»

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η 29χρονη είπε στους αστυνομικούς πως «το έκανα για να εκδικηθώ τον πατέρα του μωρού».

Παράλληλα, η 29χρονη είπε στους αστυνομικούς πως ο πατέρας του παιδιού δεν ασχολούνταν μαζί του και δεν ήθελε να το αναγνωρίσει. Πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν ότι αυτό θεωρείται το πιο πιθανό κίνητρο για τη δολοφονία. 

Αρχικά, η 29χρονη έδωσε 3-4 διαφορετικά σημεία στους αστυνομικούς. Ωστόσο, κάποια στιγμή τους είπε «θα το βρείτε στο ποτάμι». Μετά από επιτόπια έρευνα στον Αλιάκμονα, κατάφεραν να εντοπίσουν το άτυχο μωρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το γεγονός ότι οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποσπάσουν γρήγορα την ομολογία της μητέρας και να βρουν το κορμί του βρέφους στον Αλιάκμονα ήταν «κλειδί», καθώς στο σημείο υπάρχουν ισχυρά ρεύματα και αν καθυστερούσαν, δεν θα το έβρισκαν ποτέ.

Διαβάστε επίσης:

Kαιρός: Τα ρεκόρ του 2022 – Η περιοχή της Ελλάδας που είχε -18,1°C και 42,1°C (Πίνακας)

Πλεύρης για Κίνα: «Απαιτείται μεγάλη προσοχή» – Σε κοινή γραμμή με την Ευρώπη τα μέτρα

Αλεξανδρούπολη: Ένας νεκρός από ανατροπή φορτηγού που μετέφερε παράνομα μετανάστες – Τρεις τραυματίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:07