search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:15
MENU CLOSE

Πελέ: Ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα – Ο πλανήτης αποχαιρετά τον «βασιλιά» του ποδοσφαίρου (Live)

03.01.2023 16:40
pele_new

Ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα στον Πελέ και η σόρος του μεταφέρεται στην τελευταία του «κατοικία», συνοδεύομενη από χιλιάδες Βραζιλιάνους.

Η Βραζιλία, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, αποχαιρετά την Τρίτη (3/1) τον βασιλιά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Παρόντες στο λαϊκό προσκύνημα, μεταξύ άλλων, ήταν, ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάννι Ινφαντίνο, και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Να σημειωθεί ότι η πομπή θα ταξιδέψει στους δρόμους της Σάντος, θα περάσει από το σπίτι της μητέρας του, Δόνα Σελέστε και θα καταλήξει στο Νεκροταφείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης, όπου θα τελεστεί ιδιωτική ταφή.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ροζέριο Σάντος, ανακοίνωσε ότι υπολογίζεται ότι περίπου 300.000 άνθρωποι παραβρέθηκαν στην τελετή αποχαιρετισμού του Πελέ μέσα σε 24 ώρες. Σχεδόν 200 άνθρωποι ανά λεπτό περνούσαν δίπλα από το φέρετρο του Βραζιλιάνου θρύλου του ποδοσφαίρου.

Για ένα 24ωρο, χιλιάδες φίλοι του ποδοσφαίρου, και όχι μόνο, βρέθηκαν στο γήπεδο «Vila Belmiro» για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, ο οποίος αποτελεί τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή που ανέδειξε η Βραζιλία.

Η Σάντος άνοιξε τις πόρτες στο γήπεδό της 16.000 θέσεων το πρωί της Δευτέρας (2/1) και μια σταθερή ροή οπαδών άρχισε να περνάει δίπλα από τη σορό του Πελέ, που βρισκόταν μέσα σε ένα μαύρο φέρετρο στο κέντρο του γηπέδου, καλυμμένο με λουλούδια και ντυμένο με πέπλο.

Οι κερκίδες γύρω του ήταν ντυμένες με πανό της αγαπημένη τους ομάδας του και ένα μήνυμα: «Viva o rei» ή «Ζήτω ο βασιλιάς».

Να θυμήσουμε ότι ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, γνωστός ως Πελέ, πέρασε ένα μήνα στο νοσοκομείο Albert Einstein στο Σάο Πάολο μέχρι τον θάνατό του την Πέμπτη (29/12) σε ηλικία 82 ετών από νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια, βρογχοπνευμονία και αδενοκαρκίνωμα του παχέος εντέρου, σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου που δημοσιεύουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πού θα γίνει η κηδεία

Η κηδεία του Πελέ θα τελεστεί στο νεκροταφείο «Necropole Ecumenica Memorial». Πρόκειται για ένα κτίριο 14 ορόφων, το οποίο έχει περισσότερους από 16.000 τάφους και θέα στο γήπεδο της Σάντος.

Διαθέτει τροπικό κήπο, εστιατόριο και ακόμη και μουσείο κλασικών αυτοκινήτων. Βρίσκεται στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το ψηλότερο νεκροταφείο στον κόσμο.

O Πελέ είχε αγοράσει από τον Ιούλιο του 2003 χώρο στον ένατο όροφο του εν λόγω νεκροταφείου προς τιμήν του πατέρα του, που φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 9, όταν ήταν ποδοσφαιριστής.

«Το επέλεξα για την οργάνωση, την καθαριότητα και τις εγκαταστάσεις. Είναι ένα μέρος που μεταφέρει πνευματική γαλήνη και ηρεμία, όπου κανείς δεν αισθάνεται δυστυχισμένος. Δεν μοιάζει καν με νεκροταφείο», είχε εξηγήσει τότε ο Πελέ στην A Tribuna.

Διαβάστε επίσης:

Η τραγική στιγμή που στοίχισε τη ζωή στον 16χρονο Βασίλη – Το ψήφισμα της ΕΟΠ για το θάνατο του

Σάλος με τον Ινφαντίνο – Έβγαλε selfie μπροστά στο ανοιχτό φέρετρο του Πελέ (Video)

Αυγενάκης για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου: Είναι πολλά τα ερωτήματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09