search
ΚΥΡΙΑΚΗ 02.06.2024 22:16
MENU CLOSE

Περισσότερα από 200 φάρμακα σε έλλειψη από την αγορά – Η λίστα του ΕΟΦ

03.01.2023 16:57
farmakeio new

Τεράστιος είναι ο αριθμός των φαρμάκων που λείπουν από την ελληνική αγορά γεγονός που επικυρώνει η λίστα που δημοσιεύει ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Στην εν λόγω λίστα περιλαμβάνονται 232 σκευάσματα, όταν οι ελλείψεις τον περασμένο Νοέμβριο ανέρχονταν συνολικά σε 186 προϊόντα και τον περασμένο Σεπτέμβριο σε 182.

Στην πρώτη λίστα του ΕΟΦ περιλαμβάνονται οι μακροχρόνιες και σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων, με 156 σκευάσματα, ενώ στη δεύτερη, με 76 φάρμακα, αυτά για τα οποία οι εταιρείες που τα διακινούσαν, έχουν ανακοινώσει τη διακοπή της παραγωγής και κυκλοφορίας τους.

Μέσα σε αυτά ξεχωρίζουν εννέα εμβόλια και 37 νοσοκομειακά φάρμακα, ενώ ιδιαίτερα σοβαρή είναι και η έλλειψη σκευασμάτων που εισάγει το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), τα οποία ανέρχονται σε 67 κωδικούς, καθώς και αναλγητικά, αντιβιοτικά και φάρμακα για το κρυολόγημα.

Διαβάστε επίσης:

Βέροια: «Έπαιζα με το μωρό πλάι στο ποτάμι και έπεσε στο νερό» – Τι ισχυρίστηκε η 29χρονη μητέρα (Video)

Πάτρα: Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό με την πυρπόληση 35χρονου

Καραμπόλα στην Εθνική Οδό: Αποκαταστάθηκε πλήρως η κίνηση των οχημάτων (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 02.06.2024 22:12