search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:57
MENU CLOSE

Γλυπτά του Παρθενώνα: Το Βρετανικό Μουσείο επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα για προχωρημένες επαφές που διέψευσε το ΥΠΠΟ

04.01.2023 19:21
glypta-parthenona-new

Στην ανακοίνωση ότι διεξάγει «εποικοδομητικές συζητήσεις» με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα προέβη το Βρετανικό Μουσείο, διαψεύδοντας ουσιαστικά το Ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, που διέψευσε την Τρίτη σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg.

Η βρετανική Daily Telegraph ανέφερε ότι έχει συνταχθεί μια συμφωνία με τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου, πρώην υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, προκειμένου να επιτραπεί η επιστροφή των Γλυπτών στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανταλλαγής.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι μια τέτοια διευθέτηση, η οποία στην πραγματικότητα θα είναι μια συμφωνία δανεισμού, ενδέχεται να συναφθεί σύντομα.

«Έχουμε δηλώσει δημόσια, επιδιώκουμε ενεργά μια νέα σύμπραξη για τον Παρθενώνα με τους φίλους μας στην Ελλάδα και καθώς μπαίνουμε σε μια νέα χρονιά, οι εποικοδομητικές συζητήσεις συνεχίζονται», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Βρετανικό Μουσείο.

Την Τρίτη το Bloomberg ανέφερε ότι το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο της Ακρόπολης βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία που θα ανοίξει τον δρόμο για τη σταδιακή επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας πολιτιστικής ανταλλαγής.

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού διέψευσαν το δημοσίευμα του Bloomberg.

Διαβάστε επίσης:

Αλιάκμονας: Βίντεο – ντοκουμέντο με τις τελευταίες κινήσεις της 29χρονης – «Σκότωσε το μωρό από εκδίκηση» λέει ο παππούς της

Νότης Μαυρουδής: Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός από την Χάρις Αλεξίου με τη «Λαβωματιά»

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Υποχώρηση η ανταλλαγή, νομιμοποιεί την αρπαγή» λένε οι αρχαιολόγοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34