search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:05
MENU CLOSE

Σταϊκούρας: Ανικανοποίητη η κυβέρνηση για επιτόκια και δάνεια – Νέα συνάντηση με τις τράπεζες

05.01.2023 06:00
Xristos Staikouras_new

Μέχρι και μπινελίκια αντάλλαξε ο Χρήστος Σταϊκούρας – σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος έλεγε – με τους τραπεζίτες για το θέμα των επιτοκίων. 

Αυτά τα μπινελίκια μάλλον θα χρειαστεί να «ξαναπέσουν», καθώς ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει νέα συνάντηση με τους τραπεζίτες το αργότερο την άλλη εβδομάδα. Ο κ. Σταϊκούρας είχε δώσει περιθώριο 10 ημερών (μεσολάβησαν οι γιορτές) στις τράπεζες προκειμένου να προχωρήσουν «άμεσα και γενναία» σε αύξηση των επιτοκίων των καταθέσεων και σε μείωση των επιτοκίων των νέων δανείων. Μάλιστα, είχε χαρακτηρίσει τότε και ως απαράδεκτο το 4,86% του Οκτωβρίου στο επιτόκιο των νέων δανείων. 

Πάντως, η κυβέρνηση θέλει να πάρει κάτι θετικό από τις τράπεζες, κυρίως για προεκλογικούς λόγους. Γι’ αυτό άλλωστε θα προχωρήσει μέχρι τέλους τις πιέσεις της προς τα τραπεζικά ιδρύματα. Όπως είναι σε θέση το topontiki.gr να γνωρίζει σε αυτή τη φάση τα τραπεζικά στελέχη δεν έχουν τη διάθεση να δώσουν άλλη λύση πέραν αυτής που αφορά 30.000 ευάλωτους δανειολήπτες, για τους οποίους θα καλυφθεί το 50% της αύξησης των δόσεων δανείων. 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας για Νότη Μαυρουδή: Έδωσε στην Αριστερά το δικό του χρώμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

Στη Γαύδο για τα Θεοφάνια ο Μητσοτάκης

Νέα Δημοκρατία: Προεκλογικές προετοιμασίες στο Μαξίμου – Ο υπεύθυνος του «γαλάζιου» προγράμματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:04