search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:46
MENU CLOSE

Εύα Καϊλή: Δεν της επέτρεπαν να δει το παιδί της για να την αναγκάσουν να ομολογήσει, δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

06.01.2023 15:11
Eva Kaili_new

Νέες ρουκέτες κατά των βελγικών αρχών από τον δικηγόρο της Εύας Καϊλή Μιχάλη Δημητρακόπουλος, σχετικά με τη συνάντησή της με την μικρή της κόρη.

Στη συνέντευξη του Μιχάλη Δημητρακόπουλου στην ιταλική «Corriere della Sera», αναφέρει: «θεωρώ ότι μάλλον δεν της επέτρεψαν να δει το παιδί για να την πιέσουν να ομολογήσει, να παραδεχτεί ότι είχε διαπράξει κάτι».
«Αλλά η κυρία Καϊλή δεν έχει να ομολογήσει τίποτα, διότι είναι εντελώς αθώα για κάθε είδους κατηγορία»
, επισήμανε.

Η Εύα Καϊλή η οποία έχει προφυλακιστεί για την εμπλοκή της στην υπόθεση Qatargate και την φερόμενη δωροδοκία και επιρροή στο Ευρωκοινοβουλίου από το Κατάρ και το Μαρόκο, θα δει ανήμερα των Θεοφανείων και μόλις για τρεις ώρες την κόρη της.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο κ. Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον ιταλικό τύπο τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Καϊλή με το παιδί της, όμως «οι Βελγικές Αρχές αρνήθηκαν λόγω της μείωσης του σωφρονιστικού προσωπικού κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών».

Ο δικηγόρος της κ. Καϊλή υπενθύμισε επίσης πως στις 22 Δεκεμβρίου ο ανακριτής των Βρυξελλών, κ. Κλέζ, ο οποίος τρέχει την έρευνα, δήλωσε ότι δεν διαθέτει τα στοιχεία που θα μπορούσαν να στηρίξουν την κατηγορία της δωροδοκίας κατά της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σε αυτό το σημείο ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως «ως δικηγόρος με 33 χρόνια εμπειρίας» αναρωτιέται «πώς ο κ. Κλέζ αποφάσισε ότι η κ. Καϊλή θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση στη φυλακή, όταν δεν υπάρχουν στοιχεία για τη βασική κατηγορία, όπως είναι αυτή της διαφθοράς».

«Η Εύα Καϊλή δεν γνώριζε τι περιείχε η βαλίτσα»


Ερωτώμενος από τον δημοσιογράφο για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της κ. Καϊλή, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως η ίδια «έμαθε για τα χρήματα μόνο όταν συνελήφθη ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι» κάτι που της προκάλεσε «πανικό», και πρόσθεσε πως η πελάτισσά του «τηλεφώνησε στον πατέρα της για να πάρει τη βαλίτσα της κόρης της και τα μπιμπερό» αλλά υπογράμμισε πως η ίδια «δεν γνώριζε τίποτα για το τι περιείχε η βαλίτσα, διότι δεν την είχε ανοίξει και δεν είχε ιδέα ότι περιείχε μετρητά».

Η συνέντευξη συνέχισε προς την επερχόμενη ακρόαση της 22ας Ιανουαρίου, όπου θα επαναληφθεί ότι η «κ. Καϊλή δεν ήταν ποτέ στην υπηρεσία του Κατάρ». Όσον αφορά την πολιτική γραμμή της κ. Καϊλή, σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισής της, η κ. Καϊλή «ακολούθησε την πολιτική γραμμή των Ευρωπαίων κεντρώων, όπως αυτή καθορίστηκε από τους Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν».

Τέλος, σχετικά με την ιχνηλάτηση χρημάτων στη Λατινική Αμερική από την Ελληνική αρμόδια αρχή, ο κ. Δημητρακόπουλος σχολίασε στη συνέντευξή του πως «είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι περισσότερες από δύο εβδομάδες αφότου η τράπεζα δήλωσε επίσημα ότι πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις και πλαστά έγγραφα, αυτές οι συκοφαντίες εξακολουθούν να κυκλοφορούν», αναφέρει το ρεπορτάζ τη ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης:

Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος από τα Γρεβενά που υπέστη ανακοπή καρδιάς – Οι γονείς του δωρίζουν τα όργανά του

Αεροδιακομιδή αγοριού 7 μηνών από την Αμοργό στην Αθήνα – Νοσεί από κορωνοϊό

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στον Πειραιά- Οι δηλώσεις των πολιτικών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:46