search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 15:21
MENU CLOSE

«Survivor All Star» – Πασατέμπος για να περνά η ώρα

09.01.2023 12:11
survivor_all_star_new

Habemus «Survivor all star». Στον ΣΚΑΪ το περιμέναν σαν μάννα εξ ουρανού. Μπας και ο δείκτης τηλεθέασης ξεκολλήσει από τα μονοψήφια ποσοστά.  Πρεμιέρα την οποία σε διάρκεια θα ζήλευε και το «Just the 2 of us». Τρεισήμισι ώρες τουλάχιστον.

Η τοποθέτηση του εναρκτήριου επεισοδίου την Κυριακή -ημέρα χωρίς ιδιαίτερο ανταγωνισμό- πιθανόν και να έφερε κόσμο στον ΣΚΑΪ. Αλλά η πορεία θα δείξει αν θα κρατήσει τηλεθεατές στη συχνότητα του σταθμού σε ικανοποιητικό ποσοστό.

Το πρόγραμμα ανέπνευστο. Φαστ φουντ τηλεόραση για μηχανική κατανάλωση. Πασατέμπος. Άνετα κάποιος μπορεί να απομακρυνθεί από την τηλεόραση και να κάνει κάτι άλλο και να επιστρέψει στη θέση του. Επίσης μπορεί να αλλάξει κανάλι και να ξαναγυρίσει στον Σκάι έπειτα από κανα τέταρτο. Δεν χάνει και κάτι συγκλονιστικό.

Παίκτες γνώριμοι σε εκείνους που παρακολούθησαν έστω λίγο κάποιο από τα προηγούμενα «Survivor». Αλλά αρκεί ένα ζάπινγκ σε εκπομπές σουσουδισμού ή σερφάρισμα σε ιστοσελίδες για να τούς μάθει κάποιος, χωρίς να έχει ξοδέψει χρόνο σε κάποιο «Survivor».

Οι παίκτες χωρισμένοι σε ομάδες ανταγωνίζονται ανα δύο. Ανα δύο κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Και έπειτα είναι η συμβίωση στην απομόνωση σε συνθήκες στέρησης. Όλοι προετοιμασμένοι. Όλοι υποψιασμένοι.

Εκπαιδευμένοι, εντός και εκτός εισαγωγικών ο χαρακτηρισμός. Επαγγελματίες. Άλλωστε υπάρχει και εβδομαδιαία αμοιβή 5.000 ευρώ για καθέναν από τους παίκτες όπως έχει γίνει γνωστό.

Το διαφορετικό εξαντλείται στους κανονισμούς. Το κανιβαλικό στοιχείο- αυτό που προκαλεί την ίντριγκα και στοχεύει στα χαμηλότερα ένστικτα του ανθρώπου- θα έχει κλιμάκωση και είναι εκείνο που θα συντηρεί το ενδιαφέρον σε ορισμένους που θα το βλέπουν.

Στα ψιλά πέρασε ακόμα και το τέχνασμα της παραγωγής να «χωρίσει» όσους παίκτες ζευγάρωσαν σε προηγούμενα «Survivοr» βάζοντας τους σε αντίπαλες ομάδες.

Περισσότερο ενδιαφέρον -λέμε τώρα- έχει το γαϊτανάκι «κοκορομαχιών» που τροφοδοτεί στη τυπολογία εκπομπών σουσουδισμού και ανάδειξης ανούσιων σε σημαντικών με βαθιές αναλύσεις, παρά το ίδιο το πρόγραμμα.

Και ο ντόρος που γίνεται στα σόσιαλ μίντια δεν αποτελεί αντανάκλαση τηλεοπτικής συνήθειας. Δεν είναι ανάγκη να παρακολουθεί ανελλιπώς  κάποιος το πρόγραμμα για να ασχολείται μαζί του. Διότι κάποιος μπορεί να αναφερθεί στο ριάλιτι σχολιάζοντας ανάρτηση άλλου ή έχοντας δει απόσπασμα στο Youtube, το Twitter, το Instagram ή το Facebook.

Βαρετό το «Survivor all star». Επιτελεί όμως σημαντικό έργο. Κρατά στη «ζωή» εκπομπές της πρωϊνομεσημεριανής ζώνης οι συντελεστές των οποίων έτσι κι αλλιώς κάνουν την τρίχα τριχιά και αντιλαμβάνονται ότι «ζωή» είναι ό,τι υπάρχει και συμβαίνει στο μικρόκοσμο της τηλεόρασης, με το (ψευδο)επιχείρημα ότι «ο κόσμος αυτά θέλει να βλέπει».

Το κανάλι «επενδύει» το τηλεοπτικό «φιλέτο» του. Τη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, στο ριάλιτι. Είναι μια πρόκληση για κανάλι και τηλεθεατές. 

Διαβάστε επίσης:

Masterchef: Πως αντέδρασε ο Σωτήρης Κοντιζάς όταν του είπαν ότι… «κάνει τον Κινέζο» (Video)

Attica TV: Σήμερα στις 17:00 ξεκινάει το νέο – ενημερωτικό – πρόγραμμά του

Σοκ στον δημοσιογραφικό κόσμο: Πέθανε ο διευθυντής των «Παραπολιτικών», Παναγιώτης Τζένος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 15:20