search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 03:35
MENU CLOSE

Πέθανε ο πρώην πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος

10.01.2023 12:10
eirinaios_new

Έφυγε από τη ζωή, μετά από πολύμηνη μάχη με προβλήματα υγείας, ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού ο π. Τιμόθεος Ηλιάκης, ο οποίος συνδεόταν με τον Πατριάρχη Ειρηναίο.

«Ο Πατριάρχης πρ. Ιεροσολύμων Ειρηναίος, ο πολύπαθος, καλοκάγαθος, αγιασμένος από τον μεγάλο Σταυρό που σήκωσε πέταξε στους Ουρανούς. Άντεξε με Ιώβειο υπομονή και γενναιότητα την κακία των ανθρώπων και μάλιστα αυτών που ευεργέτησε, ευλογούσε τους πάντες δεν αγανάκτησε. Σαν γνήσιος Αγιοταφίτης έπρεπε να είναι στα Ιεροσόλυμα να ταφεί δίπλα στους Πατριάρχες Ιεροσολύμων, αλλά και εδώ μικροψυχία, κακία και φθόνος, μα δεν πειράζει τον τιμά ο Θεός και οι Άνθρωποι που τον αγάπησαν και του στάθηκαν. Περισσότερα για τα της κηδείας και ταφής θα ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα», γράφει στην ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατριάρχης Ειρηναίος είχε απομακρυνθεί από τον πατριαρχικό θώκο μετά από καταγγελίες για κακοδιαχείριση των οικονομικών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, καθώς και κάποιες αγοραπωλησίες της εκκλησιαστικής περιουσίας στους Αγίους Τόπους.

Διαβάστε επίσης:

Καραμπόλα οκτώ οχημάτων στη Λεωφόρο Κατεχάκη

Καιρός σήμερα: Ποιες περιοχές θα «δοκιμαστούν» τις επόμενες ώρες από τη μίνι κακοκαιρία (Video/Χάρτες)

Λένα Δροσάκη: Ξεσπασε σε κλάματα όταν ρωτήθηκε για τον Πέτρο Φιλιππίδη – «Συγγνώμη, είναι πάρα πολύ δύσκολη μέρα» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31