search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 13:56
MENU CLOSE

Σωτηρέλης για γνωμοδότηση Ντογιάκου: Ολίσθημα σε ανώτατο δικαστικό βαθμό (Ηχητικό)

11.01.2023 18:13
areios pagos 654- new

Θέση για την γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου ότι η ΑΔΑΕ δεν έχει αρμοδιότητα να ενημερώνει τους πολίτες αν παρακαλουθούνταν πήρε ο Γιώργος Σωτηρέλης, έγκριτος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου.


Ο κ. Σωτηρέλης, μιλώντας στο Ράδιο 9.84 μίλησε για «ολίσθημα σε ανώτατο δικαστικό βαθμό» και δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό, αλλά πρόσθεσε πως η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «λειτουργεί ως προέκταση της εκτελεστικής εξουσίας, ερμηνεύοντας το Σύνταγμα και το ρόλο της ΑΔΑΕ, με βάση νόμους που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση και όχι να ερμηνεύει τους νόμους ακόμη και αυτούς με βάση το Σύνταγμα και τις προβλέψεις για τον ελεγκτικό ρόλο μίας Ανεξάρτητης Αρχής, όπως η ΑΔΑΕ».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «ο δικαστικός έλεγχος, όπως και η γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου, δεν επιτρέπεται να οδηγεί σε οιασδήποτε μορφής άμεση ή έμμεση παρεμπόδιση της ΑΔΑΕ κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων της και, ακόμη περισσότερο, στην άμεση ή έμμεση υποκατάστασή της εν προκειμένω από τα ελέγχοντα δικαιοδοτικώς την δράση της, όργανα της Δικαστικής Εξουσίας».

Διαβάστε επίσης:

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Άφησε την τελευταία του πνοή στη χώρα που αγάπησε, λέει ο Τασούλας

Επιστολή Δένδια στην ΕΕ για το περιστατικό στο Φαρμακονήσι – «Ανάγκη για μέτρα κατά της Τουρκίας»

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο βίντεο της καμπάνιας «Χάου του»-Οι προτάσεις για τα εργασιακά των νέων – Η απάντηση Χατζηδάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 13:56