search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:03
MENU CLOSE

Η πλατφόρμα Sportal.gr εισήλθε στον στίβο της ψηφιακής αθλητικής ενημέρωσης

13.01.2023 11:14
SPORTAL.GR launch photo

Ο ελβετικός όμιλος Ringier Sports Media Group με έδρα τη Ζυρίχη έθεσε μόλις πριν από λίγες ώρες και επισήμως σε λειτουργία στην Ελλάδα την πολυμεσική αθλητική πλατφόρμα Sportal.gr η οποία σκοπεύει -όπως υποστηρίζει- να προσφέρει στους Έλληνες φιλάθλους/χρήστες του διαδικτύου μια ολιστική εμπειρία με βίντεο, σχολιασμό, ανάλυση, συνεντεύξεις, στατιστικά και μετάδοση αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο (live scores).

Οι τομείς κάλυψης προφανείς: το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το τένις, ο στίβος, το πόλο, το βόλεϊ, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, αλλά κι όλα τα υπόλοιπα σπορ.

Κινητήριος δύναμη της νέας αθλητικής πλατφόρμας, επι ελληνικού εδάφους, ομάδα περίπου 25 δημοσιογράφων, αρθρογράφων, μπλόγκερ με εξειδίκευση στους τομείς του αθλητικού ρεπορτάζ. Διευθυντής είναι ο Σωτήρης Κωσταβάρας, αρχισυντάκτες οι Βασίλης Μοιρώτσος, Γιώργος Περπερίδης, Παύλος Κουστέρης, Ευγενία Κουντούρη και στο μίνι «στρατό» δημοσιογράφων αρθρογράφων είναι  οι Διονύσης Βερβελές, Μπάμπης Τσιμπίδας, Κώστας Τσίλης, Αλέξης Σαββόπουλος, Μάνος Τσαλγατίδης, Στέφανος Αβραμίδης, Χριστίνα Βραχάλη (αμφότεροι με blog), Δημήτρης Μπαλής, Ανδρέας Σερεβέτας, Αχιλλέας Μαυροδότης, Πηνελόπη Παπαδήμου, Βασίλης Πολυχρονόπουλος, Ελένη Ανδρικοπούλου κ.ά.. Διευθύνων σύμβουλος στο ελληνικό Sportal είναι ο Χρήστος Χρήστου.

«Η RSMG, έπειτα από την κεντρική, την ανατολική Ευρώπη και την Αφρική, επεκτείνει την παρουσία της, μέσω του brand name του “SPORTAL” και στην Ελλάδα. Θα προσφέρουμε στους Έλληνες φιλάθλους σύγχρονο αθλητικό περιεχόμενο, ειδήσεις και στατιστικά, βασισμένα στο δικό μας σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, Sportal365. Είναι το πρώτο τέτοιο σύστημα παγκοσμίως, που επιτρέπει σε εκδότες μέσων ενημέρωσης, στοιχηματικές εταιρίες και κατόχους δικαιωμάτων μεταδόσεων να διαχειρίζονται στοιχεία, νέα, εικόνες, βίντεο και ζωντανό περιεχόμενο, όλα μέσα από μια πλατφόρμα», δήλωσε ο εκ των ιδρυτικών μετόχων του RSMG και επικεφαλής του Sportal Media Group, Στίλιαν Σισκόφ.

«Πιστεύουμε πολύ στην αναπτυσσόμενη αγορά των αθλητικών μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα και προσμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δω το Sportal.gr να εξελίσσεται και να μεγαλώνει», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ του ομίλου RSMG, Ρόμπιν Λινγκ, αναπτυξιακή κίνηση που ακολούθησε εκείνη με την «επένδυσή μας στο Βρετανικό Livescore Group, στο τέλος του 2022,  ένα αποφασιστικό βήμα για τη μελλοντική ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων».

Για συστηματική και ποιοτική παραγωγή αθλητικού δημοσιογραφικού περιεχομένου έκανε λόγο, μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος του Sportal.gr, Χρήστος Χρήστου, σημειώνοντας ότι ο RSMG «παράγει υψηλού επιπέδου αθλητική δημοσιογραφία, έχοντας εμπειρία στα μίντια, αξιοποιώντας τεχνολογικά προηγμένες εκδοτικές λύσεις» και ότι το Sportal.gr, σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες οκτώ πλατφόρμες, του ομίλου «θα προσφέρει πρωτοποριακές και δημιουργικές λύσεις στους τομείς του μάρκετινγκ και της διαφήμισης σε κάθε ξεχωριστή εταιρία και διαφορετικά κοινά».

Για τον Σωτήρη Κωσταβάρα, μέλημα είναι «μια πραγματικά ανεξάρτητη δημοσιογραφική φωνή, με ευρωπαϊκή αύρα και οπτική, που φιλοδοξεί να προβάλει και να αναδείξει, επιτέλους, τη φωτεινή πλευρά του δρόμου».

Διαβάστε επίσης:

Πορτοσάλτε κατά κυβέρνησης για πανεπιστημιακή αστυνομία: Αν ήταν να αλλάξει σωβρακάκια, δεν χρειάζεται να το κάνει (Video)

Παγιδευμένοι – Spoiler: Νέο κεφάλαιο στη ζωή των ηρώων – Η Άννα και βασική ύποπτη για φόνο

Πρώτο σε τηλεθέαση και την Τετάρτη το «Survivor All Star»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 00:52