search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 21:55
MENU CLOSE

Κηδεία Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του τέως τη Δευτέρα

13.01.2023 14:50
TEOS_GLYXBURGK

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί τελικά η σορός του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου, που θα κηδευτεί τη Δευτέρα το μεσημέρι από τη Μητρόπολη Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Συγκειρμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η σόρος του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης από τις 6 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Η σορός θα μεταφερθεί στις 11.30 στην Μητρόπολη και το πιο πιθανό θα είναι η είσοδος στην Μητρόπολη να γίνεται με προσκλήσεις. 

Αν και κυβερνητικές πηγές διέρρεαν αρχικά ότι αν η οικογένεια του τέως επιλέξει τη Μητρόπολη για την τελετή, δεν θα επιτραπεί το λαϊκό προσκύνημα, μετά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, αυτό όπως όλα δείχνουν άλλαξε.

Γκρίνια στη ΝΔ και αναβάθμιση της κυβερνητικής εκπροσώπησης

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει από την αρχική της στάση, καθώς υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις στις τοπικές οργανώσεις της Λακωνίας, της Ηλείας, της Μεσσηνίας και της Αργολίδας.

Τα μηνύματα που έφταναν χθες όλη μέρα στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ότι πολλοί ψηφοφόροι διεμήνυαν στα τοπικά στελέχη της ΝΔ ότι θα έψαχναν την ψήφο τους στις εκλογές μετά από την αρχική απόφαση της κυβέρνησης, να ταφεί ως ιδιώτης και χωρίς λαϊκό προσκύνημα ο έκπτωτος βασιλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί απόφασίστηκε και να «αναβαθμιστεί» η κυβερνητική παρουσία στην κηδεία, καθώς πέρα από τη Λίνα Μενδώνη, το «παρών» θα δώσει και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Η ταφή του έκπτωτου βασιλιά θα γίνει στο Τατόι, όπου είναι θαμμένοι και οι πρόγονοί του.

Ποιοι θα παραστούν στην κηδεία

Μέχρι αυτή την ώρα δεν είχε γίνει γνωστό ποιο από τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας της Βρετανίας θα παραστεί στην κηδεία.

Μέχρι στιγμής, η ΕΛΑΣ έχει ενημερωθεί ότι στην Αθήνα θα φτάσουν την Κυριακή ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου και εξάδελφος του τέως Βασιλιά, Ερρίκος. Σήμερα θα φτάσουν στην Ελλάδα οι δυο κόρες της Βασίλισσας Σοφίας και αδερφής του τέως Βασιλιά, Πριγκίπισσες Ελένα και Κριστίνα. Η μητέρα τους βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και ημέρες καθώς είχε φτάσει εσπευσμένα όταν επιδεινώθηκε η υγεία του αδερφού της. 

Το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιανουαρίου θα φτάσει στην χώρα μας το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, ο Βασιλιάς Φελίπε και η Βασίλισσα Λετίθια.

Βέβαιες θεωρούνται οι αφίξεις της Βασίλισσας της Δανίας Μαργαρίτας καθώς η σύζυγος του τέως Βασιλιά, Άννα Μαρία είναι αδερφή της Βασίλισσας.

Επίσης αναμένονται οι Βασιλείς της Ολλανδίας και της Σουηδίας αλλά ακόμα δεν έχουν ενημερώσει για τον ακριβή χρόνο άφιξής τους.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Φιλιππίδη – Εισαγγελέας: «Αθώος λόγω αμφιβολιών» για τον βιασμό, «ένοχος» για τις δύο απόπειρες

Κούγιας: Ο Λέων θέλει να κάνει πολιτική καριέρα – Εμφανίστηκε σαν την π@ρδή, ποιος τον όρισε; (video)

Κορωνοϊός – Υποπαραλλαγή Κράκεν: Στην Αττική τα 6 κρούσματα – Ποια είναι τα συμπτώματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 21:48