search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:37
MENU CLOSE

Qatargate: Έτοιμος ο Παντσέρι να τους «δώσει» όλους για να σωθεί

18.01.2023 20:06
pantseri-1-new

Ο Βέλγος δικηγόρος του φερόμενου ως εγκεφάλου του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, Μαρκ Ουτεντάλ, με δηλώσεις του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, αναφέρθηκε στην απόφαση του πελάτη του να υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών, προκειμένου να ελαφρύνει τις ποινές σε βάρος του.

Σύμφωνα με το μνημόνιο που υπογράφηκε, προβλέπεται περιορισμένη ποινή για τον Πιερ Παντσέρι

Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ“, δήλωσε ο δικηγόρος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή.

Είναι στη διάθεση των ανακριτών όλη την ημέρα και τη νύχτα για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Ελπίζει να μην τύχει τίποτα το οδυνηρό στη σύζυγό του και στην κόρη του“, είπε ο Ουτεντάλ.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι “οι επόμενες ανακρίσεις του Παντσέρι αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες, με μυστικές συναντήσεις” και ότι “πέρα από το ότι η ποινή του θα μειωθεί στον ένα χρόνο φυλάκισης, πέτυχε αυτό που ήθελε, να μην αποκρύψει τίποτα από όλο αυτόν το φάκελλο”.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, o Αντόνιο Παντσέρι στις ανακρίσεις του από τους βέλγους εισαγγελείς «φέρεται να δήλωσε ότι κατέβαλε από 120 μέχρι 140 χιλιάδες ευρώ στον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, σε διάφορες δόσεις, την περίοδο κατά την οποία, στην ομάδα του, στο Ευρωκοινοβούλιο, ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση σχετικά με τη θέση που έπρεπε να ληφθεί για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων που απασχολούνταν στα έργα για το διεθνές Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του Κατάρ». Η παραδοχή αυτή φέρεται να έγινε σε ανάκριση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 2022.

Η ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, παράλληλα, προσθέτει ότι ο Παντσέρι «φέρεται να προέτρεψε τους εισαγγελείς να εξακριβώσουν και τη θέση του ευρωβουλευτή του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Αντρέα Κοτσολίνο, αλλά χωρίς να αναφερθεί σε καταβολή χρημάτων».

Σε κατ’ οίκον περιορισμό η λογίστριά του

Νωρίτερα συνελήφθη στο Μιλάνο η η Ιταλίδα λογίστρια του Αντόνιο Παντσέρι, Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι, στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς «QatarGate» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το ένταλμα σύλληψης εστάλη στις ιταλικές αρχές από τους Βέλγους εισαγγελείς με τις κατηγορίες ξεπλύματος βρώμικου χρήματοςδιαφθοράς και εγκληματικής δράσης.

H Mπελίνι τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η ακρόαση της Μόνικα Μπελίνι για να αποφασιστεί η έκδοσή της στο Βέλγιο έχει προγραμματιστεί για το τέλος του μήνα.

Τις περασμένες ημέρες, η Ιταλική Οικονομική Αστυνομία είχε ήδη πραγματοποιήσει έρευνα στο γραφείο της λογίστριας. Τις επόμενες ημέρες η ιταλική δικαιοσύνη θα πρέπει να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτό το αίτημά των Βέλγων δικαστικών για έκδοση της Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Corriere della Sera», η λογίστρια ήταν μέρος του δικτύου που «ξέπλενε» τα υψηλά χρηματικά ποσά που έφταναν από το Κατάρ και το Μαρόκο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano», μια από τις εταιρίες που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό αυτό, είναι η Equality Consultancy srl, η οποία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, με κύριους μετόχους τον αδελφό και τον πατέρα του Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Πρόκειται για μια εταιρία που ως κύριο αντικείμενό της, βάσει του καταστατικού της, είχε την ανάπτυξη σχέσεων ανάμεσα σε ΜΚΟ, επιχειρήσεις και «συνομιλητές σε τρίτες χώρες».

Κατά την ίδια περίοδο φέρεται να δημιουργήθηκε, πάντα από την Μπελίνι και την οικογένεια Τζόρτζι, μια ακόμη εταιρία με παρόμοιους στόχους στην Εσθονία.

Διαβάστε επίσης:

Έλον Μασκ: Σε δημοπρασία καφετιέρες, καναπέδες και σουβενίρ από τα κεντρικά γραφεία του Twitter

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Προτίμησε να βάλει ποδιά αντί να πάει στην κηδεία του Κωνσταντίνου» λέει το γερμανικό δίκτυο RTL

Ινδία: «Όπλισαν» κόκορες σε κοκορομαχία και το πλήρωσαν με τη ζωή τους – Δύο άνδρες νεκροί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:29