search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:38
MENU CLOSE

Ρουπακιώτης: Η κυβέρνηση θέλει να καταπολεμήσει τη Χρυσή Αυγή προσδοκώντας ότι θα συλλέξει τις ψήφους

18.01.2023 21:00
roupakiotis

Για το ζήτημα νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να μπλοκαριστεί η κάθοδος του ναζιστικού μορφώματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές, τοποθετήθηκε ο γνωστός δικηγόρος και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Ρουπακιώτης, είπε ότι «δεν έχει δηλωθεί με επίσημο τρόπο, ότι η πρόταση νόμου που θα κατατεθεί και έχει ετοιμαστεί από την κυβέρνηση, αποβλέπει στην καταπολέμηση του νεοναζιστικού μορφώματος. Δεν το έχει πει. Αλλά αντιθέτως ομιλεί για κάθε κόμμα, για κάθε παράταξη που δεν εξυπηρετεί την ελευθερία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Όπως είπε ο ίδιος, «αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί γιατί αν το αφήσουμε διάχυτο, έρχεται να επικυρωθεί ο λόγος του υπουργού Εσωτερικών – που το πιθανότερο, θα είναι και ο εισηγητής του νομοσχεδίου – ότι “εμείς ως κυβέρνηση πρέπει να κάνουμε το οτιδήποτε για να μην ξανακυβερνήσει η αριστερά“».

«Αντιλαμβάνεστε πλέον ότι πάμε σε ένα αδιέξοδο. Και δεν υπονοώ ότι με αυτόν τον τρόπο θα στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ ή το ΜέΡΑ25 από τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκλογές, αλλά υποστηρίζω ότι διαχέεται στην κοινή αντίληψη ο φόβος της αριστεράς εν γένει» συνέχισε ο κ. Ρουπακιώτης επισημαίνοντας ότι «αν όντως η κυβέρνηση ήθελε να καταπολεμήσει αυτό το κοινωνικό φαινόμενο πλέον – μικρής ή μεγάλης διάστασης, διαφορετική σε κάθε χώρα – όφειλε να επικοινωνήσει με τα άλλα κόμματα έγκαιρα και να πει “για να δούμε, εδώ υπάρχει ένα κίνδυνος σε βάρος της δημοκρατίας“».

Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι αντίθετος με τη ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Ρουπακιώτης είπε ότι «θα μπορούσε να συγκλίνει με μια ρύθμιση που θα βρίσκεται, έστω με δυσκολία, όχι απόμακρα από τη συνταγματική διάταξη», λέγοντας ότι απλούστατα αυτό που «θέλει η κυβέρνηση είναι να καταπολεμήσει τη Χρυσή Αυγή προσδοκώντας ότι θα συλλέξει τις ψήφους».

Διαβάστε επίσης:

Την Ελλάδα επισκέπτεται τον Φεβρουάριο ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν

Ειδικό Δικαστήριο: Με δική του πρωτοβουλία η συνάντηση με Στουρνάρα, Καλογρίτσα κατέθεσε ο Θεόδωρος Παντελάκης

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τις τσάντες με «μαύρο» χρήμα ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ των καναλαρχών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:38