search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 01:19
MENU CLOSE

Προειδοποίηση Μεντβέντεφ για Ουκρανία: «Πυρηνικές δυνάμεις δεν έχασαν ποτέ μεγάλες συγκρούσεις»

19.01.2023 10:45
Επίσκεψη Μεντβέντεφ στο Βελιγράδι. Ανοιχτή η Μόσχα σε διάλογο με την Ε.Ε. για τις κυρώσεις, δήλωσε - Media

Σαφή υπαινιγμό για χρήση πυρηνικών όπλων από την Ρωσία σε περίπτωση που ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει την επιθυμητή εξέλιξη για την Μόσχα άφησε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας τόνισε σήμερα, Πέμπτη 19/1, σε ανάρτησή του στο Telegram αναφορικά με τη στήριξη του ΝΑΤΟ προς τον ουκρανικό στρατό ότι «ήττα πυρηνικής δύναμης σε συμβατικό πόλεμο ίσως πυροδοτήσει πυρηνικό πόλεμο».

Ο στενός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν εστίασε την προσοχή του στις δηλώσεις που έγιναν στο φόρουμ του Νταβός ότι «η Ρωσία πρέπει να ηττηθεί».

Ισχυρίστηκε στην ανάρτησή του πως οι Δυτικοί πολιτικοί «δεν σκέφτονται να βγάλουν ένα στοιχειώδες συμπέρασμα: Η ήττα μιας πυρηνικής δύναμης σε έναν συμβατικό πόλεμο μπορεί να προκαλέσει το ξέσπασμα ενός πυρηνικού πολέμου. Οι πυρηνικές δυνάμεις δεν έχουν χάσει μεγάλες συγκρούσεις από τις οποίες εξαρτάται η μοίρα τους».

Διαβάστε επίσης:

Φτιάχνουν τη μεγαλύτερη πίτσα στον κόσμο – Θα έχει έκταση 1210 τετραγωνικά μέτρα (Video)

Αφγανιστάν: Πολικό ψύχος με -33 βαθμούς Κελσίου – 70 νεκροί (Video)

Τζούλιαν Σάντς: Αγνοείται ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59