search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:41
MENU CLOSE

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην ΕΡΤ έως το 2032- Εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα ελεύθερης μετάδοσης

20.01.2023 19:19
Είναι οριστικό: Αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες λόγω κορωνοϊού - Media

Τα δικαιώματα κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν έως το 2032 εξασφάλισε η ΕΡΤ.

Με δεδομένο ότι προ λίγων 24ωρων «σφραγίστηκε» η συμφωνία ανάμεσα στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) , μέλος της οποίας είναι η ΕΡΤ, λογίζεται ως φυσική εξέλιξη η απόκτηση των αποκλειστικών δικαιωμάτων για την Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τους Αγώνες του 2024 οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι, η κρατική ραδιοτηλεόραση απέσπασε τα δικαιώματα μετάδοσης σε γραμμική τηλεόραση ελεύθερης λήψης και των 25ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων σε Μιλάνο και Κορτίνα ντ’ Αμπέτσο το 2026, των 34ων Ολυμπιακών Αγώνων, στο Λος Άντζελες το 2028, των 26ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, το 2030 και των 35ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Μπρίσμπεϊν το 2032. Επίσης, η ΕΡΤ θα μεταδώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της ίδιας περιόδου.

Όλα τα δικαιώματα στην Ευρώπη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της περιόδου 2026-2032 ανατέθηκαν στην EBU και στη Warner Bros Discovery, ανακοινωσε η ΔΟΕ.
Έπειτα από τον διαγωνισμό της ΔΟΕ, στον οποίο συμμετείχε και η ΕΡΤ, η EBU και η WBD παρουσίασαν μια κοινή υποψηφιότητα για την απόκτηση όλων των δικαιωμάτων, για 49 ευρωπαϊκές χώρες, για τη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων έως το 2032.

Έτσι, όλοι οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, που βρίσκονται στο δίκτυο της EBU και μετέχουν στη συμφωνία, διατηρούν τα ελεύθερα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα ψηφιακά μέσα.
Η Warner Bros Discovery εξασφάλισε τα δικαιώματα μετάδοσης για συνδρομητικούς παρόχους περιεχομένου και πλατφόρμες ροής.

Διαβάστε επίσης:

«Βράχος» τηλεθέασης ο «Σασμός»- Εμφανίστηκε και νεοεισερχόμενο πρόγραμμα στο Top 10

Τηλεθέαση καναλιών: Η πρωτιά του Alpha και η πρόκληση του Σκάι

Νέα Ζηλανδία: Η «συγγνώμη» του BBC μετά το σάλο με σεξιστικό τίτλο στην παραίτηση της πρωθυπουργού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:41