search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:22
MENU CLOSE

Βατικανό: Ερευνά φήμες για «σεξ πάρτι» σε καθεδρικό ναό του Νιούκαστλ

23.01.2023 17:08
st.marys_catholic_cathedral_1200-700_new

Το Βατικανό διερευνά φήμες για ένα «σεξ πάρτι» που φέρεται ότι διοργάνωσε ιερωμένος της καθολικής εκκλησίας του Χέζαμ και Νιούκαστλ, στη Βρετανία, στη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, το Βατικανό διερευνά ισχυρισμούς ότι κοσμήτορας καθεδρικού ναού κάλεσε πιστούς σε ιδιωτικό πάρτι στα καταλύματά του. Οι φήμες αυτές υποχρέωσαν σε παραίτηση τον επίσκοπο του Νιούκαστλ, Ρόμπερτ Μπίρνι.

Σύμφωνα με τον Guardian, πολλοί πιστοί έχουν παραπονεθεί ότι ο κληρικός Μάικλ ΜακΚόι, κοσμήτορας του καθεδρικού ναού του Νιούκαστλ, τους πλησίασε για να τους προσκαλέσει σε πάρτι, σε μία περίοδο που απαγορεύονταν οι συγκεντρώσεις λόγω της πανδημίας.

Πηγή την οποία επικαλούνται οι Sunday Times ανέφερε ότι «ένας αριθμός παραπόνων έχουν διατυπωθεί από μέλη της επισκοπής, μετά από τη δημοσιοποίηση πληροφοριών για ένα σεξ πάρτι που έγινε στα καταλύματα των ιερωμένων, δίπλα στον καθεδρικό ναό του Νιούκαστλ».  

Ο 57χρονος κληρικός Μάικλ ΜακΚόι, τέσσερις μέρες αφότου άρχισε η σχετική έρευνα από την υπηρεσία προστασίας ανηλίκων της τοπικής αστυνομίας τον Απρίλιο του 2021, έθεσε τέρμα στη ζωή του. Ο Μάικλ ΜακΚόι είχε τοποθετηθεί στο αξίωμά του από τον επίσκοπο Μπίρνι, το 2019, ο οποίος παραιτήθηκε, παρόλο που δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι είχε πάρει μέρος στην συγκέντρωση.

«Αναγνωρίζω ότι αισθάνομαι ανίκανος να συνεχίσω να υπηρετώ τους πιστούς της επισκοπής με τον τρόπο που θα ήθελα», ανέφερε σε επιστολή του ο επίσκοπος.

Ο αρχιεπίσκοπος του Λίβερπουλ, Μάλκολμ ΜακΜάον, ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη της επισκοπής του Νιούκαστλ μετά την παραίτηση του Μπίρνι, ηγείται και της έρευνας, κατόπιν εντολών του Βατικανού για «σε βάθος διερεύνηση των γεγονότων που οδήγησαν στην παραίτηση του επισκόπου Μπίρνι».

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Ποιος είναι ο σύγχρονος Ρασπούτιν στο Κρεμλίνο; (Video)

Ποια είναι η «βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων» που καταζητείται από το FBI (Videos/Photos)

HΠΑ: Αυτοκτόνησε ο ύποπτος για το μακελειό στην Καλιφόρνια – Μεσίστιες οι σημαίες έως την Πέμπτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10