search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:24
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Παγώνη: Τα συμπτώματα που δίνουν οι νέες υποπαραλλαγές «Κράκεν» και «Όρθρος» (Video)

24.01.2023 10:18
covid19223322_new

Για τις νέες υποπαραλλαγές «Κράκεν» και «Όρθρος», που έχουν εμφανιστεί σε αρκετές χώρες του κόσμου αλλά και στην Ελλάδα, μίλησε το πρωί της Τρίτης (24/1) η Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την πιο πρόσφατη ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) πρωτοεμφανίστηκαν στην Ελλάδα το φθινόπωρο.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στην ΕΡΤ, εστίασε στα βασικά συμπτώματα που προκαλούν οι δύο υποπαραλλαγές του κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε και οι δύο υποπαραλλαγές ανήκουν στην «Όμικρον» και αφορούν το ανώτερο αναπνευστικό.

«Αυτό σημαίνει ότι τα περιστατικά παίρνουν οδηγίες και μπορούν να πάνε σπίτι τους για να διαχειριστούμε την κατάσταση εκτός από μερικά περιστατικά που εάν έχουν πολλά υποκείμενα νοσήματα θα χρειαστούν και νοσηλεία», τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

Όπως εξήγησε τα κυριότερα συμπτώματα που προκαλεί η υποπαραλλαγή «Όρθρος» αλλά και η «Κράκεν» είναι υψηλός πυρετός συνάχι, πονοκέφαλος, ήπια έως έντονη κόπωση, φτάρνισμα και πονόλαιμος.

Συνολικά, η Κράκεν έχει ανιχνευθεί σε περισσότερες από 38 χώρες του κόσμου. Η δε υποπαραλλαγή Όρθρος προκαλεί ήδη σχεδόν ένα στα τέσσερα κρούσματα της covid στη Βρετανία.

Διαβάστε επίσης:

Κατάθλιψη: Η αναπνευστική νόσος που αυξάνει τον κίνδυνο

Λιπώδης ηπατική νόσος: Τα κύρια συμπτώματα και οι αλλαγές στο πρόσωπο

«Καμπανάκι» από παιδιάτρους για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών παιδιών κατά του κορωνοϊού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:20