search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:59
MENU CLOSE

O Bro…εδρος, το cringe, ο Μητσοτάκης και η υπεραξία

24.01.2023 13:04
tsipras_new

Στους νέους αναφέρεται η τρέχουσα επικοινωνιακή καμπάνια #ΧάουΤου του ΣΥΡΙΖΑ με σειρά από σποτάκια με τον ίδιο νεαρό πρωταγωνιστή, με τα οποία το κόμμα επιλέγει να προωθήσει τις θέσεις του για τους νέους (στέγη, πανεπιστήμια, κλπ).

Στο τελευταίο εξ αυτών (μάλλον και το πιο επιτυχημένο) στόχος είναι η συμμετοχή των νέων στις εκλογές και εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας. Ειδικότερα, στο εν λόγω σποτ με τίτλο «Πώς να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου» ο νεαρός πρωταγωνιστής θέτει το ερώτημα και ο Αλέξης Τσίπρας απαντά: «Εύκολο, όταν έρθει η ώρα, πας να ψηφίσεις, δίκαιο δεν είναι;».

Σε αντίθεση βέβαια με σχόλια, από κεκτημένη ταχύτητα μάλλον, ότι ο Τσίπρας εδώ μοιάζει «με τον θείο που θα κάτσει με τη νεολαία» συμβαίνει το αντίθετο: Όταν ο πρωταγωνιστής του σποτ απαντά «Δίκαιο Bro» ο Αλέξης Τσίπρας τραβιέται προς τα πίσω και παίρνει μια έκφραση ήπιας αποδοκιμασίας, δηλώνοντας απόσταση, με το νεαρό φοιτητή να πιάνει το μήνυμα και να συμπληρώνει «Bro..εδρε».

Εν ολίγοις, το νόημα που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και στις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα να υπογραμμιστεί, είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να στείλει το συγκεκριμένο μήνυμα στη νεολαία όχι «νεανίζοντας», όχι παριστάνοντας ο ίδιος τον νέο για να δείξει ότι μπαίνει στα παπούτσια τους, αλλά εκ της πολύ συγκεκριμένης θέσης που έχει.

Κοινώς, ισχύει το αντίθετο από αυτό που κατάλαβε, ή έκανε ότι κατάλαβε ο Μητσοτάκης ο οποίος από το βήμα εκδήλωσης με νέους ειρωνεύτηκε τον Αλέξη Τσίπρα μιλώντας για «κάποιους που, αντί για λύσεις, προτείνουν σποτακια με “how to”, χωρίς να έχουν το “know how” και με πρωταγωνιστή έναν αρχηγό που θέλει να φανεί trendy, αλλά τελικά κινδυνεύει να γίνει cringe».

Στην πραγματικότητα όμως εδώ έχουμε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος επιχειρεί να εμφανιστεί «τρέντι» χρησιμοποιώντας τον όρο «cringe» (που δηλώνει αίσθημα ανατριχίλας, αηδίας και αποστροφής για κάτι). Με άλλα λόγια πάτησε πάνω στα σποτ και τον Τσίπρα για να βγάλει ο ίδιος υπεραξία ως «trendy»….

Μ.Μ.

Διαβάστε επίσης:

Διαμαντοπούλου και Φλωρίδης κατά Μπένι

ΠΑΣΟΚ: Ποια θα αντικαταστήσει την Αναστασία Σιμητροπούλου – Η νέα Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου 

Τσαπανίδου: Η πραγματικότητα διαφέρει πολύ από το κυβερνητικό αφήγημα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:56