search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:06
MENU CLOSE

Βρετανία: Φώκια εντοπίστηκε σε αγρόκτημα 50 χιλιόμετρα μακριά από την θάλασσα (Photos)

25.01.2023 18:29
fokia Vretania- new

Έχασε το δρόμο της και βρέθηκε 50 χιλιόμετρα μακριά από την θάλασσα. Ο λόγος για μια φώκια που εντοπίστηκε σε αγρόκτημα στο χωριό Γουόλτον λε Ντέιλ, κοντά στο Πρέστον του Λάνκασαϊρ, στην Βρετανία, όπου έφτασε πιθανότατα κολυμπώντας αντίθετα με το ρεύμα του ποταμού Ντάργουιν.

Την χαμένη φώκια εντόπισε η κτηνίατρος Ρεμπέκα Άντερ, καθώς έκανε βόλτα με το σκυλί της. Ζήτησε αμέσως βοήθεια και αφού κατάφεραν να την βάλουν σε ένα κλουβί για σκυλιά, έφτασαν οι ειδικοί της Βρετανικής Ομάδας Διάσωσης Θαλάσσιας Ζωής που παρέλαβαν την φώκια.

Η Ρεμπέκα Άντερ λέει πως εξεπλάγη όταν είδε την μικρή φώκια που είχε βρεθεί στο χωράφι, τόσο μακριά από την θάλασσα.

«Ήξερα πως έπρεπε να κάνουμε τα πάντα για να την κρατήσουμε ασφαλή και μακριά από τον δρόμο» λέει η Ρεμπέκα Άντερ. Κοντά της έσπευσαν για βοήθεια και άλλοι κάτοικοι του χωριού. «Χρησιμοποιήσαμε κουβέρτες για να κρατήσουμε την φώκια μακριά από τους κινδύνους», προσθέτει. «Όταν έφθασαν οι διασώστες κάλεσαν πρόσθετη βοήθεια με ειδικό εξοπλισμό που επέτρεψε την ασφαλή μεταφορά της».

Photo: Rebecca Adair

Η Ρεμπέκα και οι συγχωριανοί της χρησιμοποίησαν παλιές πόρτες και κουβέρτες και δημιούργησαν έναν ασφαλή κλοιό γύρω από την φώκια μέχρι να έρθουν οι ειδικοί διασώστες. Είναι αβέβαιο γιατί κάποιες φώκιες κολυμπούν μερικές φορές τόσο μακριά από την θάλασσα, αλλά εικάζεται ότι αποτολμούν τέτοια ταξίδια αναζητώντας τροφή.

Η φώκια τελικά μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην θάλασσα και η σωτηρία της ήταν η ανταμοιβή για τους κατοίκους του χωριού Γουόλτον λε Ντέιλ, που έμειναν αρκετές ώρες μέσα στο κρύο για να βοηθήσουν το θαλάσσιο θηλαστικό.

Photo: Rebecca Adair

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στη Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε επιβάτες τρένου – Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες

Η απόφαση ζωής της Ιρανής σκακίστριας Σάρα Χαντέμ να εμφανιστεί χωρίς μαντήλα (Photos/Videos)

Ρωσία για Leopard: Μέρος του «προσχεδιασμένου πολέμου» – Ανησυχία Ζελένσκι για την ποσότητα και τον χρόνο παράδοσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59