search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 23:30
MENU CLOSE

Μετακινήσεις, αποχωρήσεις και παραιτήσεις σε ραδιόφωνα της Αθήνας

26.01.2023 13:30
radiofono_new

Οι έμπειροι περι τα του ραδιοφώνου υποστηρίζουν πως τίποτα δεν είναι τυχαίο σχετικά με την έντονη κινητικότητα που εξακολουθεί να παρατηρείται στο τοπίο των αθηναϊκών  ραδιοφώνων και καταγράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν έγινε γνωστό πως Pepper 96.6 και Menta 88 προστέθηκαν στον όμιλο ΣΚΑΪ, ενώ ανακοινώθηκε και η ενεργοποίηση του Happy από την συχνότητα 104FM.

Τις προηγούμενες ημέρες οι σχέσεις διαρκείας που είχαν ραδιοφωνικές παραγωγοί είδαν με τους σταθμούς στους οποίους έκαναν εκπομπές, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να τερματίζονται.

Εκτός Pepper – στον οποίο εφαρμόζεται σχέδιο αναδιάρθρωσης- είναι πλέον οι Σπήλιος Λαμπρόπουλος και Ελένη Γεωργοπούλου. Αποχώρησαν επίσης και οι Λιάνα Μαστάθη και η Κωνσταντίνα Μιχαλοπούλου. Έκαναν εκπομπές σχεδόν μια ντουζίνα χρόνια στον σταθμό. Καταλυτικό ρόλο, λέγεται, έπαιξε η- υποχρεωτική- αποχώρηση του Γιώργου Μουχταρίδη– «ψυχή» του Peper ως εκ των ιδρυτών του.  

Η καραμπόλα αποχωρήσεων άρχισε όταν ο ΣΚΑΪ, έχοντας πάρει τον Χρήστο Παπαδά από την Frontstage, του ανέθεσε ρυθμιστικό- διευθυντικό  ρόλο (όχι μόνον στον Pepper), προτάθηκε στον Μουχταρίδη να αναλάβει brand manager του σταθμού. Εκείνος όμως , σύμφωνα με όσα έχει κάνει ο ίδιος γνωστά, επέλεξε να αποχωρήσει διότι η πρόταση δεν ήταν ικανοποιητική- δημιουργική για εκείνον.

Θα φανεί το προσεχές διάστημα αν οι μέχρι προσφάτως παραγωγοί του Pepper κατευθυνθούν στον Εν Λευκώ 87.7 και ξαναβρεθούν με το Γιώργο Μουχταρίδη.

Σε πορεία με αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή, από τον Εν Λευκώ στον Pepper, λέγεται ότι βρίσκεται η Αφροδίτη Σημίτη.

Ο Pepper εκτιμάται ότι θα επαναλανσαριστεί με νέο πρόγραμμα κατά τον Μάρτιο και πιθανόν και θεωρείται σχεδόν βέβαιο- που ραδιοφωνικούς κύκλους που είναι σε θέση να γνωρίζουν- ότι εκπομπή στον ραδιοσταθμό θα κάνουν οι Θοδωρής Βαμβακάρης- Τάκης Γιαννούτσος, οι οποίοι επι 13 χρόνια ήταν στον Red 96.3 ης Frontstage.  Το ραδιοφωνικό δίδυμο πάντως θα παραμείνει στον Red, ώστε να υπάρξει διάδοχη κατάσταση.

Προς τον ραδιοτηλεοπτικό όμιλο του Φαλήρου λέγεται ότι κατευθύνεται και ο Πέτρος Κουμπλής ο οποίος επίσης ήταν στο δυναμικό του Red.

Παρατηρητές του ραδιοφωνικού τοπίου της Αθήνας περιγράφουν την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα ως πόλεμο χαρακωμάτων μεταξύ των δύο ραδιοφωνικών ομίλων (ΣΚΑΪ- Fronstage), ο οποίος ενεργοποιήθηκε με την  επενδυτική κίνηση του ΣΚΑΪ να εντάξει τους Pepper και Menta και την αξιοποίηση της συχνότητας 104 Fm από την οποία θα εκπέμπει ο υπο σύσταση Happy καθώς θεωρείται ότι θα είναι ευθέως ανταγωνιστική στα ραδιόφωνα της Fronstage.

Σε όλη αυτή τη δράση αποδίδεται, κατά τους ίδιους κύκλους, η απόφαση της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου να υποβάλει παραίτηση από την προεδρία της ΕΙΙΡΑ, αν και η ίδια επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.

Η Ράνια Κωστάκη δεν συνεχίζει άλλο στον Ρυθμό 94,9, στον οποίο έκανε εκπομπές για πάρα πολλά χρόνια σε δύο διαφορετικές περιόδους (στην πρώτη ήταν επι περίπου μια 12ετία). Δεν συνεχίζει στον Easy η Ζωή Κρονάκη έπειτα από 13 χρόνια εκπομπών στα ραδιόφωνα  του ομίλου ΑΝΤ1. Και στις δύο περιπτώσεις η λήξη συνεργασίας ήταν κοινή συναινέσει, όπως υποστηρίζεται.

Εξάλλου, «άντε γειά» είπε η Αθηναΐς Νέγκα στον Rock Fm, έπειτα από τρία χρόνια στη ζώνη 10.00- 12.00 του σταθμού.

 Σε ανάρτησή της στα σόσιαλ έγραψε μεταξύ άλλων για την απόφαση της: «Δεν υπάρχουν options, υπάρχει: δουλεύουμε και επικοινωνούμε επαγγελματικά ή το ζαλίζουμε. Καμιά φορά ο εργαζόμενος λέει παραιτούμαι ή πάω σπιτάκι μου ή άσε μας χρυσέ μου που θα κάτσω να τριφτώ, ή I quit ρε!, που είναι και rock τρόπος να φύγεις, σε άλλο σταθμό, ανάλογα με το ρεπερτόριο, ίσως να αποχαιρετούσα με τριπλό τσιφτετέλι. Πέρασαν μετριοπαθώς ευχάριστα 2 ή 3 χρόνια χωρίς κρεσέντο ή ξεσαλώματα. Δεν έχω κανένα τεράστιο παράπονο αλλά μόνο ενα γιγάντιο «Παραιτούμαι! Αντίο rock fm!».

Διαβάστε επίσης:

Σασμός – Spoiler: Η Καλλιόπη αλλάζει στάση απέναντι στην Αργυρώ

Μην χάσετε το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου

Το «Survivor all star» ξαναμοιράζει την πίτα τηλεθέασης στα κανάλια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 23:27