search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:23
MENU CLOSE

Τα ερωτήματα Τσίπρα και οι απαντήσεις στον Μητσοτάκη… μετά Βαΐων και κλάδων

26.01.2023 06:00
tsipras new

Χθες γράφαμε με απόλυτη σιγουριά, ότι θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας ο Τσίπρας.

Θα μου πείτε, σιγά την πρόβλεψη, αφού όλα αυτό έδειχναν μετά τις επισκέψεις του στον Ράμμο και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

– Έλα όμως, που ορισμένα «γραμ(μ)όφωνα» της δημοσιογραφίας έλεγαν ότι δεν θα το κάνει και άλλα ότι φοβάται!

-Πάμε λοιπόν εξηγήσουμε τα …ευκόλως εννοούμενα.

-Μπορεί ο Μητσοτάκης προχθές στην συνέντεξη τύπου να έδειξε διάθεση για θετική ατζέντα, αλλά η πόλωση είναι εδώ και θα χτυπήσει κόκκινο.

-Μετά τις εξελίξεις με την ΑΔΑΕ, ο Τσίπρας κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας, ώστε να κορυφώσει μια μετωπική σύγκρουση με τον Μητσοτάκη λίγο πριν την έναρξη και επίσημα της προεκλογικής περιόδου.

– Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγει μια συνολική σύγκρουση στη Βουλή, αλλά με αφορμή και κύριο θέμα τις υποκλοπές, αφού τα θεσμικά και τα θέματα διαφάνειας κλπ. στις δημοσκοπήσεις του δίνουν πόντους.

– Το άλλο που κερδίζει, είναι ότι το θέμα των επισυνδέσεων της ΕΥΠ βρίσκει σύμφωνη όλη την αντιπολίτευση και διατηρεί έτσι ένα μέτωπο κατά της κυβέρνησης.

– Ακόμα, ο Τσίπρας προσβλέπει στη δυσαρέσκεια κεντρώων ψηφοφόρων προς την κυβέρνηση και δυσκολεύει περισσότερο τις σχέσεις Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη, σε περίπτωση κυβερνητικής συνεργασίας.

– Άσε που τσουβαλιάζει όλη την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας η οποία προφανώς θα στηρίξει και τις υποκλοπές μαζί με την υπόλοιπη ατζέντα στη Βουλή.

– Τώρα, οι αντιπερισπασμοί με έναν… Δελαπατρίδη από την υπόθεση της Novartis, που κάποιοι προσπαθούν να βάλουν στην ίδια μοίρα με την τηλεφωνική παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ή επειδή κάτι είπε μια μάρτυρας στην δίκη για τον Νίκο Παππά, γιατί είδε μέσα από μια …χαραμάδα πόρτας, κάτι τσάντες και κάτι που έγραφε το ημερολόγιο της -έχουν την σημασία που έχουν στο ειδικό δικαστήριο– δεν είναι το ίδιο πράγμα.

– Βέβαια το ερώτημα που μπαίνει -και προφανώς δεν θα απαντηθεί με την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, αφού δεν πρόκειται να πέσει καμιά κυβέρνηση, μιας και έχουμε εκλογές σε δύο μήνες- είναι, αν οι πολίτες θα αξιολογήσουν θετικά την στάση του Τσίπρα και πόσο όλο αυτό θα επηρεάσει την ψήφο τους.

– Θα δούμε την απάντηση των πολιτών… «μετά Βαΐων και κλάδων».

Διαβάστε επίσης:

«Πράσινο φως» από την εκκλησία για εκλογές στις 9 Απριλίου – Τι είπε ο κ. Ιερώνυμος

Οι κερδοσκόποι «σουπερ-μαρκετάδες» και σε ποιο στοίχημα ποντάρουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Οι αποφάσεις Καραμανλή και Σαμαρά για τις εκλογές και τα «μυστικά» δείπνα με Μητσοτάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:23