search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:52
MENU CLOSE

Κακοκαιρία: Προβλήματα στη Ρόδο – Πτώσεις δέντρων, ζημιές σε δρόμους και διακοπές ρεύματος (photos/video)

27.01.2023 11:10
rodos_zimes

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρίσκονται σήμερα τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, με ένταση που φτάνει και τα 10 μποφόρ.

Συγκεκριμένα στη Ρόδο η κακοκαιρία έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα κυρίως σε ό,τι αφορά την πτώση δένδρων και κλαδιών στο οδικό δίκτυο και διακοπές ρεύματος μικρής διάρκειας.

Συγκεκριμένα το νησί από χθες το βράδυ δοκιμάζεται όπως και τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκάνησου καθώς οι ισχυροί άνεμοι, η ένταση των οποίων φθάνει ακόμα και τα 10 μποφόρ, έχουν ακυρώσει όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ έχουν καταγραφεί ζημιές σε ηλιακούς θερμοσίφωνες ενώ οι άνεμοι έχουν ξηλώσει φανάρια και καταστρέψει τέντες.

Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, παραμένουν κλειστά για σήμερα με αποφάσεις που εξέδωσαν χθες το μεσημέρι οι δήμαρχοι όλων των νησιών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου έχει δεχθεί μέχρι τώρα αρκετές κλήσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων που έχει «τσακίσει» η κακοκαιρία.

Διακοπές ρεύματος και ζημιές σε δρόμους

Από το βράδυ της Πέμπτης, αλλά και σήμερα Παρασκευή από νωρίς το πρωί, καταγράφονται επίσης, μικρής διάρκειας διακοπές του ρεύματος.

Ειδικότερα σήμερα το πρωί στον Αρχάγγελο, οι διακοπές αυτές δημιούργησαν πρόβλημα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν στα διαδικτυακά μαθήματα που είχαν προγραμματιστεί.

Λόγω της «σοροκάδας» εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν και στον παραλιακό δρόμο της κοινότητας Αφάντου, μέρος του οποίου καταστράφηκε από τα κύματα.

Σε χωριά της δυτικής πλευράς του νησιού έχει ξεκινήσει ήδη να βρέχει και για το λόγο αυτό όσοι χρειαστεί να μετακινηθούν με τα οχήματά τους πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Φωτογραφίες rodiaki

Διαβάστε επίσης:

Χιονοδρομικά: Η κακοκαιρία τα… ανοίγει – Πώς θα λειτουργήσουν το Σαββατοκύριακο

Κακοκαιρία: 422 κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς και κοπές δέντρων

Ματίνα Παγώνη: Μετά το τέλος Φεβρουαρίου θα υποχωρήσει η γρίπη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:52